ROMANTIKA FASHION с ексклузивна колекция RED CARPET by София Борисова

Дизайнерката представя новите тенденции за 2014 на грандиозно ревю

Дизайнерката София Борисова, след като преди повече от месец представи своята нова колекция от бизнес-парти облекла, на 18 февруари ще покаже пред своите почитатели, бъдещи абитуриентки и булки най-новите си творения обединени под името RED CARPET by Sofia. Носителката на приза „Златна игла“ 2013, отново стяга грандиозен спектакъл в столичния хотел Принцес София. Роклите на  София Борисова отдавна се конкурират успешно с тоалетите на световни имена в сватбената и официална мода.

Повече от 4 месеца тя  и нейният екип работиха  по  модните  творения, вдъхновени от съвсем новите и уникални материи, с които работят и прочутите модисти. Именно те са вдъхновили Борисова да направи официални тоалети, достойни за червения килим, предназначени за дамите, които искат да бъдат забелязани, различни и неповторими.

Официалните тоалети за 2014 са една буря от цветове, шик, блясък, елегантност и съблазън. Те дават много живот, движение, изразяват  самочувствието  и  желанието  на всяка една дама облякла рокля от колекцията, да се разходи по червения килим.

ROMANTIKA FASHION с ексклузивна колекция RED CARPET by София Борисова

Полупрозрачните рокли привличат внимание с уникалните коприни и дантели,  изработени от дизайнерски фабрики за платове, с които работят марки като Валентино, Зухаир Мурад, Ели Сааб, Ла Перла, Фере и други светила в модата. Именно те са новото предизвикателство за родната дизайнерка.

Изрязани гърбове, прилепнали по тялото рокли, загатващи формите прозрачни материи, дискретни деколтета, голи рамене, различни силуети, изработени в сложни кройки и множество пластове от коприна са основните линии в колекцията RED CARPET. Доминиращите цветове са червено, бледо розе, цвят мента, канела, теменужено синьо, маслено зелено, бежово и черно. Естествените коприни с щампи от орхидеи и теменужки са световен моден хит и грабват окото от пръв поглед.

Всяка от роклите е с неповторими впечатляващи детайли и елементи. Омбре коприните и съчетаването на цветове и материи в един тоалет са запазена марка на топ-дизайнерката София Борисова. Комбинацията от екрю/сиво и черно е особено впечатляваща.

ROMANTIKA FASHION с ексклузивна колекция RED CARPET by София Борисова

В сватбените рокли присъстват модерният стил Vintage, като не отсъства и романтичният стил на дизайнерката. Голи  рамене, мнoгoпластови и обемни, но много леки  поли, естествена коприна,  принтов муслин, тафта, макреме и  фина френска дантела. Тоалетите са издържани напълно в духа на модните тенденции за  сватбеното лято  на 2014. Материите, с които е изработена изцяло  колекцията са от италиански и френски фабрики,  с които работят имена като Алесандра Риналдо, Антонио Рива, Ателие Аиме, Зухаир Мурад и други дизайнери.

ROMANTIKA FASHION с ексклузивна колекция RED CARPET by София Борисова

Модният цвят при сватбените рокли е много бледо розе, шампанско и екрю. Испанският дантелен воал,  както и различни дантелени цветя  и  аксесоари  са  задължително допълнение към тоалетите. Любопитното при новата колекция от сватбени рокли е, че освен в България тя ще бъде представена и в страната на модата -  Италия  в края на април. Преди седмица София Борисова снима ексклузивна фотосесия с новите си творения от официални сватбени тоалети, които ще покаже на авторското си ревю. Пред обектива на фотографа Ивайло Станев застанаха Мис България 2011 Ваня Пенева и топ-моделката Диана Иванчева, която работи в Милано. Косите на моделките са дело на известния коафьор Борислав Сапунджиев.

ROMANTIKA FASHION с ексклузивна колекция RED CARPET by София Борисова

ROMANTIKA FASHION с ексклузивна колекция RED CARPET by София Борисова

Освен дами от бизнес-елита на България и популярни личности от шоубизнеса, модния спектакъл се очаква да бъде наблюдаван от световно известната дизайнерка и партньор на София Борисова – Маделин Гарднър, от директора на More Lee Матео Маггини, италианския дизайнер Еди Кей, както и партньори на марката от Италия, Румъния, Англия и Германия. Един от най-очакваните гости на дефилето ще бъде световно-известния модист Антонио Рива, който също се очаква да уважи носителката на приза „Златна игла“ 2013.

ROMANTIKA FASHION с ексклузивна колекция RED CARPET by София Борисова

Снимки: Модели от колекцията Red Carpet