Ева Херцигова покорява киното

Ева Херцигова покорява кинотоНа 40 години чешкият топ модел Ева Херцигова се завръща в киното във филм на Владимир Мишалек.

В интервю за френското сп. "Мадам Фигаро" русата красавица разказва за кариерата си на топ модел, която изгражда, изправяйки се с решителност пред всяко изпитание. Тя започва в Париж през 1989 г., годината, в която рухват комунистическите режими в Източна Европа.

"Днес хората говорят за комунизма, сякаш датира от времето на Наполеон. Аз идвам от бивша комунистическа страна, моето поколение израсна при този режим и се бори, за да стигне до тук", казва Ева. Тя не е забравила чешките си корени, въпреки че е омъжена за италианския предприемач Григорио Марсиай и живее в Лондон с трите си деца. Те носят английски имена, Джордж, Филип и Едуард, но топ моделът споделя, че им говори на чешки.

Ева Херцигова покорява киното

Когато пристигнала в Париж, Ева мечтаела да си намери ментор, но така и не успяла. "Създадох името си сама, като постигах винаги докрай всичко, което си бях решила. Опознах се достатъчно, за да порасна и да победя страховете си", разказва Херцигова. Тя постига световна слава през 1994 г. с участието си в рекламната кампания на Wonderbra, произнасяйки култовата фраза: "Гледайте ме в очите...Казах в очите".

"Тази реклама е забележителна. Тя беше много силна за времето си и най-вече даваше власт на жените", казва Ева. 20 години по-късно топ манекенката е новото лице на козметичната линия Capture Totalе на Диор. "За мен е гордост, но и отговорност да се превърна в модел за жените", признава Херцигова.

Постигнала всичко в модата, сега манекенката прави първи стъпки в киното. През есента ще излезе чешкият филм с нейно участие "Разказвачът".

БГНЕС