Цветът на 2014: Лъчиста орхидея

Цветът на 2014: Лъчиста орхидеяОт 2000 г. насам Pantone Color Institute ™ определя цвят на годината, за да се изрази в цвят какво се случва в глобалния дух на времето. Цветът на годината, определян от PANTONE е отражение на това, което хората търсят или как се чувстват. Този цвят може да помогне да се отговори. Не е задължително да е част от тенденциите при цветовете за 2014, той е израз на настроение, нагласа, от страна на потребителите.

За да обособят преобладаващото настроение в един нюанс, екипът на PCI, разглеждат влиянието на цветовете във всички творчески сектори. Те включват развлекателната индустрия, предстоящи филми, изкуство, млади художници и артисти, туристически дестинации и социално-икономически условия. В допълнение могат да се причислят и технологията, начина на живо, нови текстури и ефекти, които предизвикват цветови въздействие, а дори и предстоящите спортни събития, които улавят вниманието на целия свят.

Всеки уникален нюанс на определен цвят носи собствена специална символика, допълнителен ключов и емоционален компонент, присъздаващ смисъла на цвета.

Цветът на 2014: Лъчиста орхидея

Кой е цветът на 2014 година?
Завладяващия, вълшебен и приказен цвят с екзотичното име - Лъчиста орхидея. Една покана към иновациите, модерна и гъвкава, лъчистата орхидея насърчава творчеството и оригиналността. Пропита с хармония от фуксия, лилави и розови нюанси, лъчистата орхидея вдъхва доверие, а нейните розови оттенъци излъчват голяма радост, любов и здраве.