Представиха рокля, която сменя цвета си

Представиха рокля, която сменя цвета сиТехно-шик за няколко хиляди долара може да завладее всяка поклонничка на модата, особено ако е рокля, която може да сменя цвета си според желанието на жената, която я носи.

Британската дизайнерка Ейми Рейнбол Уинтърс показа как електрониката навлиза в модата. Тя представи рокля от оптични влакна с вградени сензори в ръкавите. В един момент роклята е синя, а с натискането на единия ръкав тя променя цвета си.

"Ако чувствате, че трябва да сте в лилаво, роклята ви ще бъда лилава. Ако по-късно усетите желание да сте в червено, имате го. Вие просто поглеждате ръкавите си и решавате какъв цвят искате да носите", обясни дизайнерката.

Уинтърс проектира платове и дрехи, като си сътрудничи с технолози, с които изработват необходимите материали. Тя работи с материали, които реагират дори на звук, слънце и вода.

На събитието беше представена и рокля с датчици за движение, която променя цвета си, когато жената скочи. Творенията на моделиерката са обичани от хората в шоубизнеса, които ги използват за видеоклипове или хващащи очите реклами. Но дизайнерката споделя, че все още не е готова да излезе на пазара.

Фиброоптичната рокля струва около 3000 долара, но модела на сцената може да е много по-скъп, защото всичко зависи от дизайна.

БГНЕС