Целувките намаляват бръчките и подобряват съобразителността

Целувките намаляват бръчките и подобряват съобразителносттаЕдин от резултатните начини за оздравяването на организма са целувките, твърдят експерти.

Медиците отбелязват, че целувките са полезни най-вече за сърдечно-съдовата система, твърди профилираното онлайн издание sex-news.ru. Благодарение на тях се засилва кръвообращението, което осигурява достъп на кислорода до мозъчните клетки. Това в крайна сметка подобрява съобразителността и съсредоточеността.

Целуването е полезно и за дихателната система. То учестява дишането и прочиства дробовете, които започват по-бързо да изпълняват функциите си.

Интересен е фактът почитателите на целувките по-рядко посещават зъболекарите. Този вид любвеобилност спомага да се поддържа на оптимално равнище киселинността в устата, което пък предпазва зъбите от кариеси.

Според някои изследвания тази целувките укрепват и имунитета, защото влияят на изработването на невропептиди в организма. А тези съединения помагат на тялото да се справя с бактериите и вирусите. Важно е да се отбележи също, че слюнката съдържа антибиотици, което при целуването се предават от един човек на друг. Тези вещества имат противовъзпалителни свойства и предпазват организма от болести.

Освен това целувките имат козметичен ефект. Хората, които често се целуват, имат по-малко бръчки. Плюс че целувките изгарят около 30 ккал. БГНЕС