Седмица на Модата Есен/Зима и Изложение World Boutique в Хонконг


Най-голямото модно събитие в Азия, Седмица на Модата Есен/Зима в Хонконг, ще се проведе паралелно с изложението World Boutique в периода 13-16 януари 2014 в Конгресния и Изложбен Център на остров Хонконг. Двата панаира ще представят последните тенденции в модната индустрия, както и широка платформа за бизнес възможности.

Седмицата на Модата в Хонконг, със своята над 40-годишна история, традиционно ще приковат погледите на посетителите с актуални дизайнерски колекции и най-нови продуктови предложения на модната индустрия. Предстоящото 45-то издание ще даде поле за изява на около 1 500 изложители от 15 държави и региони, като за първи път ще бъдат оформени и нови изложбени зони - Спортно Облекло, Опаковки и Дизайн, Изделия от вълна и кашмир - които отговарят на търсенето от страна на търговците и нуждата от високо конкурента среда. Изцяло се утвърдиха изложбените категории Пасаж деним, Имитационни бижута от Изтока, Облекла за новородени и деца, Мъже в стил и Салон на вратовръзки и шалове.

На изложението ще бъдат представени национални павилиони на континентален Китай, Индия, Макао и Тайван.


Седмица на Модата Есен/Зима и Изложение World Boutique в Хонконг


Изложителите ще се възползват изцяло от разнообразни промоционални възможности, под формата на програми и модни дефилета, за да вдъхновят модния свят и да отговорят на търсенето на търговците. През целия панаирен период международни модни агенции, като Peclers Париж и WGSN, са поканени да представят своите колекции и виждания за 2014 година. Международни и местни модни дизайнери ще участват в обсъждания и дискусии по теми на скандинавската мода.

World Boutique e международна платформа за световноизвестни модни марки и дизайнерски колекции. Изложението ще представи над 560 модни брандове от 18 държави и региони, като Allexandre Kangala, CheChe New York, Pascal Piveteau и Vivienne Westwood, както и азиатски дизайнери и модни вериги като Dorian Ho and Ho Kin Wah, 2%, 5см, izzue, Mini Cream, Moiselle and musium и други.

На модните подиуми ще дефилират елегантни и авангардни предложения на редица азиатски и международни браншови асоциации, някои от които са: Федерация на обувната промишленост в Хонконг, Асоциация на модните дизайнери в Хонконг, Сдружение Иновации & Дизайн на трикотажни изделия, Японски модни дизайнери на кожени изделия, Павилион PromPeru, Испанска Асоциация за Текстил и Облекло, Текстилна федерация на Тайван.

Сред проявите ярко се откроява модното дефиле Hong Kong Extravaganza, което на 13 януари 2014 година ще представи новите предложения и модни колекции на Amaya Arzuaga от Мадрид, Calla Haynes от Париж, Henry Lau от Хонконг, както и Masha Ma, представени от W Hotels Worldwide, базиран в Париж и Шанхай.

16 млади дизайнери ще се включат в надпреварата за приза "Моден талант", като на 14 януари, в рамките на проявата Hong Kong Young Fashion Designers' Contest 2014 ще бъдат представени техните креативни колекции и ще бъде отличен носителя на приза.

През месец януари 2014 ще се разгърне инициативата "Хонконг в Модата" за промоция и стилно представяне на изложенията пред широката публика. Събитието ще представи Състезание за моментални снимки на улицата, серия от модни паради и аранжировка на витрини в целия Хонконг.