Станаха известни най-елегантните българи за 2013 година

Силвия Тодорова

Теодора Духовникова, Евгения Живкова, Ива Екимова и Мариан Кюрпанов – това са най-елегантните българи за 2013 година в конкурса „БГ модна икона” на Академията за мода с председател проф. Любомир Стойков.

Теодора Духовникова

Теодора Духовникова

Новите носители на приза “БГ модна икона” за 2013 г. бяха избрани след онлайн гласуване и от експертна комисия на Академията за мода, включваща 40 водещи модни и лайфстайл журналисти. Основните критерии за избор на най-елегантните българи са: изискан вкус, модерен стил, безупречна култура и професионален успех. По повод класацията на най-елегантните българи проф. Любомир Стойков, председател на Академията за мода, сподели: „Резултатите от гласуването за БГ модна икона 2013 показват, че сред лидерите на вкуса и стила у нас най-често са представители на киното, театъра, модата и журналистиката. Мисля, че тяхното влияние ще расте и в бъдеще...За първи път Академията за мода връчва награда и на най-добре облечения дизайнер – в случая Евгения Живкова. С този акт искаме да подчертаем колко е важно модните творци не само с произведенията си, но и със своя личен стил да бъдат добър пример за елегантност и естетика”. 

Евгения Живкова

Евгения Живкова

Евгения Живкова

Церемонията по връчването на наградите и гала-спектакълът с модни дефилета ще се състоят на 17 декември (вторник) във Витоша Парк Хотел. Специален гост на ревю-спектакъла непосредствено преди официалната церемония е Rose Fashion House. Ще бъдат показани и най-новите колекции на: Romantika Fashion с дизайнер София Борисова, VHK Fashion с дизайнер Веселка Крачунова, галерия-бутик RoRa с дизайнер Росица Рангелова и Axel Hardy. По покана на проф. Любомир Стойков в ревю-спектакъла ще се включат дизайнерите Мариела Гемишева и Николай Божилов, както и нова генерация негови студенти по мода от НХА.

Ива Екимова

Ива Екимова

Високият приз за елегантност и стил "БГ модна икона" се връчва за пета поредна година. Сред досегашните носители на това високо отличие са Диана Любенова, Цветелина Бориславова, Юлияна Дончева, Димитър Бербатов и Миро за 2009 г., Гала, Владимир Карамазов, Елена Петрова, Калин Врачански и Валентина Войкова за 2010 г., Деница Атанасова-Гергова, Васко Василев, Мария Илиева, Евгения Калканджиева и Владимир Ампов – Графа за 2011 г. и Лили Иванова, Александра Раева, Анелия, Орлин Павлов и д-р Ангел Енчев за 2012 година.

Мариан КюрпановМариан Кюрпанов

Снимки:
1. – 2. Теодора Духовникова
Фото: Личен архив
3. – 4.  Евгения Живкова
Фото: © Дилян Марков
5. Евгения Живкова
Фото: © Соломон Франсес
6. – 7.  Ива Екимова
Фото: Личен архив
8. – 9. Мариан Кюрпанов
Фото: Личен архив