На фокус: роклите със средна дължина

На фокус: роклите със средна дължинаЖените вече не изпитват влечение да показват стройните си крака в къси поли, а предпочитат рокли със средна дължина.

Модната марка George at Asda установи, че продажбите на рокли със средна дължина са нараснали със 174% за парти сезона в края на годината спрямо същия период на миналата година. Модата на роклите със средна дължина е задавана от звезди като Виктория Бекъм, Никол Шерцингер и Гуинет Полтроу.

Модната марка установи още, че 79% от купените онлайн рокли този сезон са със средна дължина спрямо едва 11% за късите рокли. 68 на сто от дамите заявили, че се чувстват по-комфортно в рокли със средна дължина, а 34 на сто от жените над 50 години казали, че колената са тяхната ключова проблемна зона.

Други популярни причини за прибягването до роклите със средна дължина са усещането за по-слаба фигура, прикриването на целулита или на проблемни зони, удължаване на силуета и усещане за по-голяма елегантност.

"Ерата на мини роклите отмина, тъй като купувачките все повече избягват късите рокли за сметка на по-женствен, скромен стил", заяви говорителят на George at Asda, цитиран от "Дейли Мейл".

На фокус: роклите със средна дължинаНа фокус: роклите със средна дължина

Снимки:

1. Виктория Бекъм

2. Никол Шерцингер

3. Гуинет Полтроу

БГНЕС