"Топ Мен" с нова модерна фабрика


Русенската компания "Топ Мен" откри новата си производствено-административна сграда.

Събитието бе отбелязано с хелоуинско фирмено парти, на което служителите се бяха маскирали зловещо, за да изгонят символично "злите духове в шивашката индустрия" и да осигурят предпоставки за успешни бизнес начинания.

"Направихме най-модерната шивашка фабрика в цяла Европа", категоричен бе управителят и собственик на "Топ Мен" Мартин Йорданов.

С личното си участие в проектирането той обясни факта, че сградата е завършена на цена наполовина от първоначалния план, въпреки че за строителството са използвани най-висококачествени материали, които са доставяни директно от производителите.

"С тази фабрика започнах да ставам спец в строителството. Натрупаният опит ще използваме при осъществяване на другия си проект - за изграждане на жилища за работниците", каза Йорданов. Това ще бъде направено като алтернатива на ежедневното им извозване от и до 30 населени места в областта, тъй като по-голяма част от работниците живеят извън Русе и се транспортират всекидневно с 12-те фирмени автобуса.

Новата фабрика е на 7 етажа и е с площ 20 000 кв.м. Сградата разполага с обширен шоурум и бизнесцентър и с офиси за представителствата на фирми от модната индустрия.



Модерни технологии осигуряват изключителни нива на енергийна ефективност. Стените са дебели 30 см с 12 см изолация. Прозорците са с троен стъклопакет с аргон между стъклата, което позволява коефициентът на топлопреминаване да падне до 0,5 W/кв.м.K - число, много близко до коефициента на стандартните стени. Прозорците се отварят автоматично при повишаване на въглеродния диоксид в помещенията над определено ниво и проветряването става за секунди и почти без топлинни загуби, тъй като 90% от енергията се оползотворява за за затопляне или охлаждане (според сезона) на влизащия в сградата въздух. При дъжд и вятър прозорците се затварят автоматично. Фабриката разполага и с високотехнологична система на вентилация и специален парогенератор.

Всичко това ще намали експлоатационните разходи с близо 50%, което ще даде възможност за осигуряване на по-добри условия за над 500-те работници на фирмата.

Подкрепете шивашката индустрия, като гласувате за тази модерна фабрика в конкурса "Сграда на годината"