Българската марка IXTYS с ревю в Белград


IXTYS показаха колекция Есен-Зима 2013/2014 на ревю в Белград на ETHNOPOEIA - Интернационален Фестивал на Висшата Етно-Мода, която бе организирана от Верица Планич за VERITZA STUDIO, със съдействието на Министерството на Културата и Медиите на Република Сърбия.

На събитието бяха поканени модни дизайнери и музиканти от Сърбия, България, Словакия, Унгария, Украйна и Румъния.


Българската марка IXTYS с ревю в Белград


От Пролет 2013 главния фокус в работата на Atelier Ixtys е новосъздадената им марка IXTYS, под името на която екипът представя лимитирани колекции готово дамско трикотажно облекло.


Българската марка IXTYS с ревю в Белград


Новият продукт е функционален, но рафиниран, силно базиран на естетиката за официални дрехи на Atelier Ixtys, но в по-нисък ценови диапазон.

Дизайнерската визия на колекциите отново е постигната посредством употребата на висококачествени италиански трика и силно съобразения с последните световни модни тенденции авторски почерк.


Колекцията носи името NUMBER ONE, тъй като е първата пълна колекция трикотажно облекло на ателието.

В нея са представени три теми и са ползвани зимни изчистени и тип жакард трика, а за по официалните моменти дизайнерът Димана Накова предлага черна флорална разтегателна дантела на бежова основа.


Българската марка IXTYS с ревю в Белград


Бижутата, създадени специално за колекцията от Патриция Накова, съдържат модули като патинирани синджири, напомнящи мрамор мъниста и лъскави, с нестандартни форми такива, които се характеризират с модерна авангардна подредба.

Колиетата с ръчно бродирани текстилни кръстове също представят преработената по нов начин естетика на кутюрните колекции на ателието, но давайки възможност на клиента да ги ползва и в ежедневието си.

Тоалетите на IXTYS вече могат да бъдат закупени от фирмения бутик на марката.