Нова изложба събра момичетата на Бонд


Над 45 бивши момичета на Бонд позираха пред обектива на известни фотографи в рамките на нова изложба.

Актриси, сред които Хонър Блекман, Шърли Ийтън, Грейс Джоунс и Джил Джон, се събраха за фотосесия с фотографа Тарин Саймън, посветена на поредицата за супершпионина.

Саймън писал на 57 бивши звезди от филмите за агент 007, като само десет отхвърлили поканата, включително първата Урсула Андрес и британската актриса Джема Артъртън, която имаше кратка роля в "Спектър на утехата" от 2008 година.


Нова изложба събра момичетата на БондНова изложба събра момичетата на Бонд


Някои актриси се появиха в облекла, свързани с ролята им в известната поредица. Така Шърли Ийтън от "Голдфингър" беше избрала рокля в златист цвят, а други като Джейн Сиймор от "Живей, а другите да умрат" позира в елегантна вечерна рокля.

"Всички жени имаха свободата да изберат дрехите и да позират както искат... Всяка жена, която не е тук, е представена с празно място на стената с надпис с името й и филма, в който е участвала", заяви Саймън пред британското списание "Стела".

Изложбата, наречена "Birds of the West Indies", ще бъде представена в музея на изкуствата Карнеги в Питсбърг, щата Пенсилвания, по-късно тази година преди да замине на обиколка.


Снимки:
1. Шърли Ийтън - английска актриса, изиграла момиче на Бонд през 1964 година
2. Джейн Сиймор - английска актриса, изиграла момиче на Бонд през 1973 година

Източник и снимки: БГНЕС