Звезди на “Арена на красотата”

Звезди на “Арена на красотата”

  • Традиционното изложение за парфюмерия, козметика, фризьорство, маникюр и SPA навършва 10 години
  • “Арена на красотата” ще даде старта на още една уникална марка козметика – Актавис представя Decubal
  • Ноктите са на мода - световен лидер в маникюра и педикюра влиза на българския пазар и избра за своя първа сцена изложението

Звезден блясък и много пролетно настроение ще открият посетителите по време на традиционното изложение “Арена на красотата” между 13 и 15 април в зала 3 на НДК. Тази година изложението навършва 10 години и юбилeят ще бъде отбелязан със стилен купон и много изненади за партньори, клиенти и потребители. Организаторите издават активното участие на Модна агенция “Визаж моделс” в шоуто, както и на певицата Хилда Казасян и шоумените Димитър Рачков и Робин Кафалиев.

РЕКОРДЕН БРОЙ КОМПАНИИ от козметичния сектор в България ще вземат участие в изложението тази година. Над 60 фирми са заявили своето изложбено пространство до този момент и вече работят трескаво върху превръщането на щандовете в пролетен цветен подарък за потребителите. За първи път на Арената ще се представят и компании от Италия, Турция и Гърция и това създава предпоставка изложението да се превърне в истински Балкански форум на красотата.
За да направят празника на “Арена на красотата”още по-пълен, големите новини за българския козметичен пазар заваляха една след друга буквално дни преди откриването на изложението.

СБОГОМ НА СУХАТА КОЖА могат да кажат първи всички, които между 13 и 15 април посетят най-голямото козметично изложение в страната. Това гарантира участникът за втора поредна година Актавис - най-голямата фармацевтична компания в България, наследник на традициите и високия професионализъм на Балканфарма. Компанията ще представи за първи път в България серия медицинска козметика Decubal, която е разработена и наложена през последните 30 години в скандинавския свят и се произвежда в заводите на Актавис в Дания и Норвегия. Decubal поддържа кожата здрава и свежа през цялата година и съдържа изцяло натурални съставки. Decubal се използва като козметично превантивно средство, но серията е ефективна и за допълнителни грижи при кожни проблеми.

Звезди на “Арена на красотата” ИЗКУШЕНИЯТА НА КРАСОТАТА
Тази година организаторите доказват, че търсят красотата във всичките и форми и ще провокират посетителите на изложението с уникална изложба на ръчно изработени гоблени и икони в специалното обособено пространство “Арена Арт”. Във фоайето към зала 3 на НДК ще могат да бъдат видяни тъкани гоблени с висока художествена стойност, изработени ръчно на вертикален стан в традициите на някои от най-скъпоценните шедьоври в тази област. Автор на гоблените е Изабела Банкова, която има зад гърба си участия в изложби в САЩ, Израел, Англия, Норвегия и др. Всеки един от тъканите гоблени е уникален, правен само в едно копие, и е изработен по класическата техника, наречена лито (с тази техника се правят и популярните котленски килими). Направата му изисква често по 10-12 часа труд на ден в продължение на половин година. Организаторите избраха тъканите гоблени от висококачествена чиста вълна (понякога смесена с коприна) и копията на икони върху дърво на Изабела Банкова, за да изкушат с красота не само тялото, но и душата на всички посетители на изложението. Цената на някои от гоблените, като тази на Свети Георги Победоносец например, започва от около 3000 евро.

НОКТИТЕ СА НА МОДА
И докато хората вече празнуваха Цветница и Великден, велики цветни времена с много стил и очарование очакват техните...нокти! Маникюрът им ще бъде безупречен благодарение на факта, че в България най-после навлизаУ един от световните гиганти в областта – Creative Nails Design и той избра точно “Арена на красотата” за своите първи стъпки. Марката е символ на добрите идеи, уникалните цветни решения, на много настроение и изисканост. Някои от най-големите световни звезди като Гуен Стефани, Шакира, Джулия Робъртс, Кристина Агилера, Боно и др. ще заблестят на “Арена на красотата” от ефектните визии на марката. Вдъхновението на Creative Nails Design се крие в едно просто изречение – Ноктите са на мода. Търсете след 13 април марката, представена от фирма Интеркозметика, само в най-добрите салони за красота в страната.

С ВКУС НА ТОПЪЛ ШОКОЛАД
Звезди на “Арена на красотата”EcoSpa е името на серията продукти, собственост на Lidera Group, която неизбежно ще предизвика интерес по време на тазгодишното изложение “Арена на красотата” от 13 до 15 април в зала 3 на НДК. Това е натурална българска козметика, създадена, за да откликне на широкото търсене на пазара. EcoSpa продуктите са произведени по оригинални рецепти на базата на висококачествено какао, натурално какаово масло и витамини, по модерни технологии и без консерванти.
Продуктовата линия EcoSpa - шоколад включва 100% Натурален шоколад, Хидратиращ крем Шоколад, Масажен крем Шоколад, Крем – маска Шоколад, Ексфолиращ гел Шоколад, Почистващ лосион Шоколад и Билково масажно масло с лайка. Специално за професионалистите са разработени два вида масажи с топъл шоколад за тяло и три вида терапии с топъл шоколад за лице. Терапията има своето продължение и у дома на клиента с помощта на специално предназначените за тази цел продукти от серията. Скоро от същата марка на пазара се очакват Еко Чай, Еко Мед и нови терапии с билки.

С помощта на АКТАВИС и DECUBAL казвате:

Сбогом на сухата кожа

Една от най-популярните козметични серии в скандинавския свят вече е и на българския пазар благодарение на Актавис. Най-голямата фармацевтична компания у нас предлага Decubal за всички, които искат да поддържат кожата си здрава и свежа през цялата година. Козметичната серия е резултат от 30-годишни проучвания за това от какво се нуждае човешката кожа, за да може ефективно да бъде предпазвана от динамичното и стресово ежедневие и непрекъснато променящите се климатични условия. Decubal включва продукти, в които ще откриете само чисти, натурални съставки, които се грижат за подхранването и защитата на кожата. Серията вече може да бъде открита в аптечната мрежа в страната и е позиционирана в средния ценови сегмент.

НОВИ ПРОДУКТИ от серията Decubal
Специално за суха и деликатна кожа

DECUBAL CLINIC CREAM. Класически овлажняващ крем за ежедневни грижи за суха и деликатна кожа. Подхранва и овлажнява кожата. Съдържа и естествената мазнина ланолин, която бързо се попива от кожата и се грижи за нея като противодейства на сърбежите и зачервяването. Предлага се в опаковки от 20 и 100 г.
DECUBAL RECOVER CREAM. Подхранващ крем, който не само овлажнява кожата, но също така възстановява естествената бариера, която предпазва кожата от външни въздействия като вода, вятър и лошо време. Кокосовото масло и естественият антиоксидант витамин Е омекотяват кожата, а вазелинът създава защитен филм, който спомага за задържането на влагата. Предлага се в опаковки от 20 и 100 г.
DECUBAL INTENSIVE CREAM. Изключително подхранващ, овлажняващ и възстановяващ крем за много суха и увредена кожа. Със 70% масленост кремът лекува и омекотява дори най-сухата и проблемна кожа. Леката консистенция на крема го прави много удобен и приятен за използване дори при чувствителна и наранена кожа. Подходящ е и за деца.
Серамидите и другите мазнини, идентични с тези на кожата, попиват бързо и се грижат за кожата, като същевременно витамин В3 активира собственото производство на мазнини, каквито липсват на сухата кожа. Съдържащото се масло жожоба се грижи за кожата, овлажнява я и омекотява. Предлага се в туба от 100 ml.

Повече за Актавис България
Актавис България е част от Актавис Груп - петата най-голяма международна генерична фармацевтична компания в света. Актавис Груп има представителства в над 33 страни, с над 12 000 служители.
Актавис е новото име на Балканфарма - българската компания, която има 50-годишен опит във фармацевтичното производство. Благодарение на традициите, високия професионализъм, заслужения авторитет на Балканфарма и нейните служители, Актавис България е най-голямата фармацевтична компания у нас и притежава статут на международна компания.

И ОЩЕ НОВИНИ ОТ...:

СЕКТОР: ЛИЦЕ И ТЯЛО

Фирма АНТОАНЕТ представя по време на изложението Acadayspa Lift - wellness терапия за лифтинг на тяло и бюст и масаж с екзотични кокосови орехи. На щанда на фирмата посетителите ще могат да видят и новия тотално обновяващ серум Concentre Total Intensif от серията SIENTIFIC SYSTEM. Това е продукт от висш клас, предназначен за борба с остаряването на кожата, в който има 39 % активни съставки.
Друго предложение е Soin Redensifiant Volumateur- ремоделиращ крем с филер ефект, който изглажда и запълва бръчиците, придава обем и хидратира тъканите на лицето.
Посетителите ще видят ежедневни демонстрации на професионални терапии на марките Academie и GIGI и апаратура за неинвазивна мезотерапия TRANSDERM Meso и Ultra Peel.

НОВИЗ представя за първи път Oxygen Botanicals - първата в света козметична линия, осъществила идеята да запази красотата и младостта на кожата. Действието ú е насочено към създаване на естествени условия за пълноценен живот на клетките. В състава си всички продукти от линията Oxygen Botanicals включват: кислороден енергиен комплекс CMI (стабилизиран чист кислород, получен по нехимичен път, екстракт от зелен чай, коензим Q 10 и карнитин), витамини, аминокиселини, натурални растителни масла, екстракти и уникални транспортни молекули “catezome”, които запазват чистия кислород стабилизиран и ефективен. Продуктите Oxygen Botanicals не съдържат изкуствени оцветители, аромати и биостимулатори. Решават проблеми на кожата като хиперпигментация, акне, дерматити, повишена чувствителност.

VIVIAN GRAY продукти грижа за лице и тяло ще видим от ТАОТА.
В продуктовата гама се включват серия маски за лице в еднократна опаковка от 15 мл за всеки тип кожа; серия масла за вана в еднократна опаковка от 15 мл – релаксиращо, освежаващо, уелнес изживяване; почистваща серия за лице за всеки тип кожа: нежен тоник, нежен почистващ лосион, измиващ гел и пилинг.

Как да се преборите с бръчките и уморената кожа? За това ще ви помогнат на щанда на ИНТЕР СПА, където ще текат ежедневни демонстрации на професионалната френска козметика от висш клас за лице и тяло Yon-Ka - “Optimizer” – Анти-ейдж терапия с изключителен лифтинг ефект и ревитализираща терапия против бръчки за уморена и повяхнала кожа.

СЕКТОР: КОСА

Професионално заетите във фризьорския сектор ще имат възможността да избират от обширна гама предложения на водещи в бранша марки. ЕМ ДЖИ БЮТИ ПРОДЪКТС представя популярната американска фирма FAROUK SYSTEMS USA. Посетителите на изложението ще могат да се запознаят в детайли с CHI THERMAL STYLING и CHI IONIC PERMANENT SHINE HAIR COLOR – термични стайлинг продукти, разработени по последна технология и европейски изисквания, бои за коси на Farouk Systems.

СЕКТОР: ДЕКОРАТИВНА КОЗМЕТИКА

Звезди на “Арена на красотата” Водоустойчивата спирала VOLCANO от MANHATTAN COSMETICS ще бъде една от атракциите в този сектор. Дълготрайната спирала за експлозивен обем и наситен цвят разполага с нова водоустойчива формула, която осигурява устойчивост на цвета дори и в най-лудите нощи. Офтамологично тестван продукт.
Червилото Lipdirector отново от MANHATTAN COSMETICS може да бъде открито на щанда на ТАОТА. Продуктът е за професионален грим и за истински и блестящи устни. Червилото притежава специален апликатор с резервоар за плътно и равномерно нанасяне. Изключително нежна, кремообразна формула с овлажняващ ефект, обогатена с подхранващи масла, натурален пчелен восък и витамин Е за изкусителни устни.

Нова линия MARKWINS - POP! Collection - декоративна козметика за ежедневна употреба ще представи ИНТЕЛФАРМ. Ежедневно на щанда на марката посетителите могат да се възползват от уменията на професионален гримьор, който ще демонстрира актуалните тенденции в грима този сезон.

СЕКТОР: АПАРАТУРА

Два уникални апарата ще покажат по време на изложението САНТЕ. Апарат ThermaSHAPE (Терма Шейп) - Ефективно двойно действие при ремоделиране на тялото, локализирани мазнини, целулит, фиброзен и мек целулит, дренаж и детоксикация, стрии. Има аnti-aging ефект, придава еластичност на кожата. Апарат ThermaLIFT (Терма Лифт) - Радиочестота и Фотодинамика.
Апарат ThermaLIFT (Терма Лифт) - Радиочестота и Фотодинамика. Радиочестотата стопля кожната тъкан равномерно до най-дълбоките й слоеве, като я прави здрава, мека и гладка, като кадифе. Червената светлина я заглажда, като засилва лифтинг ефекта. Апаратът разполага с различни програми според конкретните изисквания на потребителя.

СЕКТОР: ОБОРУДВАНЕ

Последните тенденции в оборудването на салони и центрове за красота – Многофункционален педикюрен SPA масажен стол и луксозни столове и легла за масаж с многобройни функции ще покаже ИБОРА в лицето на новата марка оборудване Queen Beauty Salon.

СЕКТОР: СОЛАРИУМ

НОВИЗ представя Bronze Satisfaction – нова серия професионална козметика за солариум от Soleo. Включва три продукта за дълготраен и равномерен бронзов загар – Rich Bronzer, Spectacular Bronzer, Total Bronzer. Иновационна формула, включваща интензивни активатори на тен и бронзанти, гарантира наситен, естествен и равномерен тен.

СЕКТОР: МАНИКЮР

На промоционални цени и големи отстъпки ще можете да закупите част от продуктите на ORLY – един от световните лидери в областта на маникюра и педикюра. Освен това щанда на марката ще е доста оживен, не само заради ежедневните демонстрации, от които могат да се възползват посетителите на Арената, но и поради новите продукти на бранда – Нови Лакове за Маникюр и Педикюр с Керамични молекули, Коприна и Нано-Силвер Технология.