Първо издание на Модна Академия "Caramella Fashion"- "Докосни мечтата"

На 23 септември 2013 г. стартира уникална за България инициатива в подкрепа на млади български таланти в областта на модата. Първото издание на „Модна Академия „Карамела Фешън” със заглавие „Докосни мечтата” събира звезди от модния елит, обединени от идеята да помогнат на младите хора в България, които желаят да се реализират в областта на модния дизайн, прическа, грим и фотография, както и онези красиви млади българки, които мечтаят за кариера на фотомодел.

Първо издание на Модна Академия

Организаторът на събитието е Модна къща Caramella Fashion – българска дизайнерска марка за дамски и детски облекла. Стартирала своята дейност преди 7 години, днес Карамела Фешън е сред водещите български производители на маркови дамски облекла, добре позната в България и страните от ЕС, САЩ и Русия. Именно успехът им, постигнат с труд, постоянство, талант и воля, вдъхновиха началото на тази благотворителна инициатива. Останалите организатори са: WinTRUST Market Solutions с подкрепата на !No Frame Media и Катедра „Мода” на Национална Художествена Академия.

Звездното жури, което ще оценява финалистите е в състав: Мис България 2013 г.Нанси Карабойчева, Григори Кюлев – Арт-директорът на фризьорски салони „Арлет”, Костадин Кръстев – Коко – призьорът със „Златна игла” за модна фотография от тазгодишното издание на „Академията за Мода”, Яна Стоянова - единствената българска гримьорка, стъпила в Оскар Академията, проф. Мая Богданова – Ръководител Катерда „Мода” в Национална Художествена Академия и Цветомила Маринова – собственик и главен дизайнер на Модна къща Caramella Fashion

Категориите, в които ще се награждават финалистите са:

Моден дизайн на дамско модно облекло

Моден грим

Модна прическа

Модна фотография

Непрофесионален фотомодел

Регламентът на конкурса е особен с факта, че всеки участник има възможността директно да контактува със звездите и да изпрати на техния е-мейл своите проекти, на базата на които ще бъдат отсяти по 3 финалисти в категория. Големите финали ще се проведат на 26 и 27 октомври 2013 г. в Арт Хотел „Симона” – гр. София.

Конкурсът е отворен за участие за всички български граждани на възраст от 16 до 35 г. Подробности за участие могат да бъдат получени на официалната страница на събитието - www.caramella-online.com/bg/content.