Какво говори за вас изборът "Кафе или Чай"?


Ново британско проучване изследва каква е връзката между изборът на източник на доза кофеин, популярността на работното място и заплатата.

Какво говори за вас изборът

Резултатите сочат, че служителите, които пият кафе, може да са луди глави, по-нетърпеливи и заядливи, да поемат повече рискове в живота си, но се радват на повече повишения на заплатата в последните пет години и печелят средно с 2 160 паунда повече на година, в сравнение с пиещите чай.

 

Любителите на чая пък са по-спокойни и честни на работното място, но е по-малко вероятно да бъдат повишени.

Изследването на компанията Zip HydroTap установи още, че хората на ръководни позиции е по-вероятно де предпочитат кафе, но пиещите чай са душата на офиса.

10% от пиещите кафе казват, че са много стресирани, срещу 12% от пиещите чай.

Оказва се обаче, че пиещите кафе е по-вероятно да закъснеят за работа, въпреки дозата кофеин.

84% от служителите, които предпочитат чай твърдят за себе си, че са екипни играчи, спрямо 74% от залагащите на кафето.

Любителите на чая са по-склонни да ходят с кола на работа, а почитателите на кафето обикновено вземат автобус или метро.

Какво говори за вас изборът

"Повечето служители се нуждаят от чаша чай или кафе, за да изкарат деня и повечето хора могат веднага да се определят като любители на кафето или на чая", казва говорителят на Zip - Ник Тейлър.

Типичният любител на чай или кафе пие между три и четири горещи напитки на ден, но любителите на чая са по-склонни да комбинират напитката с освежителна доза клюки. Почитателите на чая е по-вероятно да спорят с колегите си.

Средностатистическите служители приготвят само по една гореща напитка за колегите си на ден, а 72% казват, че се нуждаят от напитка, за да се събудят и да поддържат мотивацията си.

Поклонниците на чая се обличат по-ежедневно и модерно в офиса, докато любителите на кафето определят стила си като фънк и провокативен, показва още изследването.

Източник: БГНЕС