Червилото показва какъв е характера на жената

Избирането на ново червило може да е забавление, но внимавайте, защото цветът може да издаде характера ви.

Изследване на козметичната марка Ейвън показва, че хората правят мигновена преценка за жената от цвета на червилото й. Над 80% от жените, които участвали в изследването, заявили, че смятат жените с ярки червила за уверени, а близо 60% посочили, че смятат тези дами за дружелюбни. Въпреки това под 6 на сто от британките са готови да пренебрегнат установените правила и да изберат ярък цвят за интервю за работа.

Червилото показва какъв е характера на жената

"Червеното има способността да привлича хората и да ангажира вниманието, така че може да ви помогне да ви забележат на интервю или в нова социална среда. Но червеното може да означава и силна конкуренция и ако бъде носено на фона на черни дрехи, би се възприело като агресия. Когато са съчетани правилно, ярките цветове като червеното изразяват откритост и дружелюбност", казва психоложката Анджела Райт.

Освен че са по-уверени, жените се чувстват и по-сексапилни, когато носят ярко червило. Над една трета от участвалите в допитването представителки на нежния пол заявили, че биха избрали светло червило за първа среща. "Като психологически първичен цвят червеното е физически стимулиращо, ускорява пулса и физическата енергия. Това е отражение на реакцията на тялото, когато е възбудено, така че когато носите червено червило на първа среща, уверете се, че не излъчвате по-дръзко послание, отколкото сте искали", съветва Райт.

85% от анкетираните жени заявили, че смятат дамите, които предпочитат по-бледи тонове, за срамежливи. Над 60% обаче признали, че биха носили по-бледи цветове при интервю за работа, първи ден на работно място и първа среща със семейството на партньора. Над 70% от анкетираните заявили, че смятат жените, носещи червило в тъмни нюанси, за недружелюбни, а само 22% от дамите признали, че носят тъмни червила. 25% от участничките в допитването обаче заявили, че биха носили тъмни цветове за коледното парти на работното място.

Запитани кой е единственият цвят червило, който жената задължително трябва да притежава, повечето дами избрали червеното и телесния цвят. БГНЕС