Хелена Кристенсен и фотографията


Хелена Кристенсен и фотографиятаДатският модел и бивш "Ангел" на Victoria's Secret Хелена Кристенсен може да се откаже от манекенството и да се отдаде на фотографията.

"Мис Дания '86" се радва на успешна кариера на фотограф в последните години - нейни фотографии са се появявали в световни модни издания, като "Marie Claire" и "ELLE".

Тя работи и благотворително за британската фондация "Oxfam", която изложи нейни снимки в Йорк. Сега тя обмисля да застане зад обектива за постоянно.

"Ако нещата продължават така, вероятно това е посоката, по която ще тръгна. Продължавам да се удивлявам, че можеш да уловиш една секунда от живота и да я задържиш завинаги. Продължавам да седя с баба ми и да разглеждам всички тези снимки, които тя е залепила в албума си през годините. Фотографията е била важна част от целия ми живот. От една страна имам тази странна, удивителна, интересна работа като модел. От друга страна, аз съм фотограф. Двете неща се съчетават добре", сподели манекенката.

Хелена участва в множество рекламни кампании на големи марки по време на кариерата си, но сега е щастлива от работата си зад светлините на прожекторите в модата като фотограф и - от известно време - дизайнер на аксесоари за компанията "Kipling".

Източник и снимка: БГНЕС