Наоми Кембъл за отношенията в модата

Наоми Кембъл за отношенията в модатаТопмоделът Наоми Кембъл заяви, че модната индустрия вече не е сплотена.

Според 42-годишната манекенка, тя се е радвала на близки връзки с топ дизайнери като покойния Джани Версаче, когато започнала модната си кариера, но смята, че днешните млади модели не получават същите изживявания, защото има много по-силна професионална йерархия.

"Харесва ми връзката, която имам с Донатела (Версаче), със Стефано (Габана) и с Доменико (Долче), с Марк Джейкъбс, с Анна Суй. Когато започнах модната си кариера, нямаше директори на кастинга и нямаше стилисти, така че просто общувахме директно с дизайнера. Тогава бяхме много по-близки, имахме пряка комуникация един с друг и се забавлявахме заедно, когато не работехме. Сега това се промени, но смятам, че аз запазих близките си отношения", споделя Кембъл.

Манекенката, която е ментор на млади модели в риалити шоуто "Лицето", признава, че понякога й е трудно да дава полезни съвети на младите манекенки, защото бизнесът много се е променил.

"Усещам, че говоря на човек, който се намира на напълно различно място от това, на което бях аз, когато започнах кариерата си на модел. Бях достатъчно голяма късметлийка да имам прекрасни дизайнери и удивителни фотографи около себе си, главни редактори, които познавах, и исках да задавам въпроси, задавах ги. Така че тази пропаст леко се разшири", споделя Наоми пред списание "Интервю".

Източник: БГНЕС