Жената носи само 1/4 от купените обувки

Жената носи само 1/4 от купените обувкиНово изследване потвърди, че много от жените само купуват обувки, без да ги носят.

Вероятно на всяка жена й се е случвало да се спъне в кутия с обувки на път към гардероба или да намери чифт, който не е носила поне от една година, защото просто е забравила за съществуването му. И въпреки това, когато попитате една жена защо просто не ги изхвърли, отговорът е: "Защото държа на тях". Ето защо едва ли ще са изненада резултатите от ново проучване, според което жените носят само една четвърт от обувките, които притежават. Основната причина е, че много от купените токчета или ботуши са твърде неудобни.

В изследването участват 2352 жени, като средно всяка от тях притежава по 20 чифта обувки. Втората причина да не се носят дадени обувки е сложното им съчетаване с дрехите, които носят. На трето място жените признават, че не носят някои сандали от страх да не ги повредят или защото са били много скъпи. На четвърта позиция са подарените обувки, които не са харесали.

Източник: БГНЕС