Роди се бъдещият Крал на Великобритания


Момче е!

Роди се бъдещият Крал на ВеликобританияСлед като рано сутринта вчера, 22 юли 2013, Дукесата на Кеймбридж Кейт Мидълтън бе приета в болница с родилни болки, тя роди син в 16.24 ч. местно време (18.24 ч. българско време).

Кралската двойка прекара цялата седмица заедно, споделяйки приятни семейни моменти и очаквайки да се появи на бял свят първородното им дете.

Съпругата на Принц Уилям даде живот на третия по реда наследник (след дядо си Принц Чарлз и баща си Принц Уилям) на кралската корона на Обединеното Кралство, който тежи 3,800 кг и чието име още не е обявено.

В букмейкърските къщи за най-вероятен избор за собствено име на престолонаследника е сочено Джордж, докато с презимето е по-неясно.

Британският парламент промени 300-годишен закон и така първородното дете на Уилям и Кейт наследява трона, независимо от пола си.

От Двореца съобщават, че "Нейно Кралско Височество и новороденото се чувстват много добре". Очаква се скоро да бъде съобщено и името на детето.

Всички членове на кралското семейство са много щастливи и развълнувани от прекрасното събитие. Принц Чарлз, за когото това е първо внуче, е много радостен и доволен.

Не се очаква Кралица Елизабет ІІ да посети болницата, нито Принц Чарлз, който е на двудневна обиколка из Йорк, заедно със съпругата си Камила.