Какво да хапваме преди фитнес за по-добри резултати?

Какво да хапваме преди фитнес за по-добри резултати?Ако искате да подпомогнете процеса на отслабване и да подобрите резултатите си от тренировките във фитнеса, специалистите съветват да заложите на плодове с високо съдържание на захар, например банани и стафиди.

Американската асоциация на диетолозите дава съвети на фитнес любителите как да се хранят за най-добри резултати. Противно на общоприетото схващане, че не трябва да се яде нищо преди и след тренировка, експертите обясниха, че има продукти, които стимулират работата на организма и изгарянето на мазнини по време на упражнения.

На първо място бананите помагат за увеличаване на енергийните нива и ускоряват обмяната на веществата. Те осигуряват постоянен поток на калории, тоест на енергия, тъй като съдържат много въглехидрати и калий.

Стафидите са втората препоръчителна храна преди тренировка, тъй като съдържат много калий, което предотвратява загубата на течности. Богати са на естествени захари, които дават сила на тялото по време на тренировка.

Други проучвания показват, че съединенията, съдържащи се в сока от нар помагат за бързото намаляване на мускулната болка. Достатъчна е дори само една чаша от вкусната напитка.

Източник: БГНЕС