Шопингът като тренировка

Шопингът като тренировкаДори науката подкрепя шопинг-маниаците - ново изследване установи, че шопингът е полезен за здравето, тъй като помага на дамите да изгарят до 15 000 калории на година.

Британските жени изминават средно 289 км на година, равняващи се на седем маратона. Но за 33% от представителките на нежния пол най-трудното е да изгорят калориите, защото по време на шопинга похапват калорични храни като чипс, шоколад или бисквити.

31% от участничките в допитването признават, че поглъщат над 250 калории, докато обикалят магазините, а 10% - цели 1000 калории. Изследването показва още, че 75% от дамите се чувстват смутени в пробната. 27% са толкова притеснени дали ще се поберат в дрехите по време на шопинг, че намаляват порциите или дори пропускат хранене преди това.

Най-често дамите се доверяват на мнението на приятеля си и на майка си. И макар все повече хора да предпочитат онлайн пазаруването, жените предпочитат да изтощават и тялото си, а не само портмонето си.

Допитването на марката Walls Solero Exotic показва, че макар много жени да са изкушени от удобството на онлайн пазаруването, превръщането му в тренировка стимулира 58% от дамите да обикалят магазините вместо да натискат клавишите на клавиатурата.

Източник: БГНЕС