Градината - под знака на Зодиака

Светлана Видинска


Забелязали ли сте, че някои цветя вкъщи растат с часове, а други, независимо от всички грижи, съхнат и дори загиват? Сякаш не искат да живеят в този дом. А у съседите виреят безпроблемно. Каква е причината?

Оказва се, че астрологията има отговор и затова. Докато едни зодиакални знаци отглеждат успешно бегонии, други са истински специалисти по култивирането на рози.

Градината - под знака на Зодиака

Кое е вашето цвете? Може би отговорът се крие тук:

Овен. Спокойно можете да напълните дома си с алое, мушкато, жасмин, аспарагус, кактуси. Розите, теменужките и лилиите обаче не са ваша стихия.

Телец. Във вашия цветарник има място за бръшлян, папрати, иглики, лилии, нарциси и рози. Единствено орхидеята ще покаже капризния си нрав.

Близнаци. Не се колебайте да отглеждате жасмин, теменужки, красиво цъфтящи бегонии и глоксинии. Но по-добре не посягайте към зюмбюли и нарциси.

Градината - под знака на Зодиака

Рак. Този знак се справя отлично с повечето растения, особено тези с дебели листа: дърво на парите, очиток, пеперомия. Но виж, мушкатото не е за него.

Лъв. В неговия дом растат чемшир, лаврово дърво, кипарис, алое, мушкато. А лилии, нарциси и орхидеи се чувстват по-добре извън сянката на Лъва.

Градината - под знака на Зодиака

Дева. Вашият дом е истински рай за растения като нарцис, лилия, амарилис, кливия, хемантус. Но това не важи за бегонията и цикламата.

Везни. Истински приятели на този знак са ароматните растения: рододендрони, рози, ириси, циклами, иглики, потайниче. А африканската теменужка, азалията и кактусът нямат място там.

Скорпион. На вашата натура подхождат розмарин, нарцис, жасмин, зюмбюл, коледна звезда. Затова пък колкото и да ви харесват, розата и хризантемата не са за вас.

Градината - под знака на Зодиака

Стрелец. Азалията и цикламата са добро попадение. Но ирисите и нарцисите едва ли ще се чувстват добре в дома на Стрелеца.

Козирог. Спокойно може да отглеждате иглика, сенполия (африканска теменужка) и стайни рози. Само не експериментирайте с мушкато и кактус.

Градината - под знака на Зодиака

Водолей. Ще се чувствате прекрасно, заобиколени от здравец, мушкато, кактуси, коледна звезда, потайниче и орхидеи. Те са толкова различни, но и вашият характер е многообразен. Но виж, розите и лилиите могат да ви се опънат.

Риби. В този дом има място за всякакви растения, особено влаголюбиви. Но алоето и бръшлянът са предизвикателство за Рибите.

А какво расте във вашата градина?


Снимки: Corbis