Седмица на модата Хонг Конг представя колекции Пролет-Лято 2014

Седмица на модата Хонг Конг представя колекции Пролет-Лято 2014

20-тата Седмица на модата в Хонг Конг Пролет/Лято 2014 ще бъде проведена в периода 8-11 юли 2013 г. в Конгресния и Изложбен център Хонг Конг под мотото "Sweet Fashionland". Тя обединява почти 30 прояви, включително модни шоута, семинари и модни презентации. Нови анализи от професионална перспектива ще бъдат предложени на посетителите посредством модни дефилета на млади дизайнери, нови дизайнерски таланти и креативни студентски творби; семинари и презентации, водени от местни институти и индустриални асоциации, от утвърдени стилисти и дизайнери.

Панаирът е домакин на седем уникални промоции под името Fashionally Collection #2, представяйки 14 предишни носители на награди и финалисти на Състезанието за Млади Модни Дизайнери на Хонг Конг като например дизайнерски колекции на Елизабет Лин, която е носител на наградите за цялостно творчество, за група "Парти и Вечерно облекло" и за най-добра иновация за годината. Свои колекции ще представят студенти дизайнери от Китайския Университет Хонг Конг и Политехническия университет Хонг Конг.

Седмица на модата Хонг Конг представя колекции Пролет-Лято 2014Колекции от маркови облекла ще блестят в две Модни дефилета на фирмите Dianthus D'kangala и Rough Wave от Ангола, Gregorius Vici и Angela Chung от Индонезия. В отделно Шоу за дизайнерски колекции новаторски модни решения ще представят дизайнери от Хонг Конг, Индонезия, Япония и Филипини, както и фирма за етикети от Макао.

По време на четиридневния панаир, на подиума на осем модни ревюта ще дефилират облекло и аксесоари от континентален Китай, Италия, Япония, Полша, Русия и Тайван. Освен това, Федерацията за обувни артикули в Хонг Конг ще обяви победителите на проекта Shoe Fountain.

Седмица на модата Хонг Конг представя колекции Пролет-Лято 2014

Търговците ще добият ясна представа за бъдещите сезонни тенденции в рамките на различни семинари и презентации. Агенции за прогнози на световните модни тенденции, като Fashion Snoops и Stylesight от САЩ, Peclers Париж и WGSN от Великобритания ще предоставят своите анализи относно предстоящите тенденции в модното и ежедневно облекло. Специален гост на проявите ще бъде Катриона МакНаб, Главен креативен директор на WGSN, която ще сподели своите виждания за модните тенденции през 2014/15, а стилистът Марко Чан, с многобройни участия в Седмиците на модата в Лондон, Милано, Париж и първият азиатски професионалист, участвал в телевизионното риалити "Следващия топ модел на Америка", ще демонстрира най-нови тенденции в съвършенството и дизайна на фризьорското изкуство.

Седмица на модата Хонг Конг представя колекции Пролет-Лято 2014

Купувачите, които се интересуват от напредъка на технологиите в индустрията за облекло, не трябва да пропускат началото на семинара за механизирана манекенна система "iDummy", която е революционно решение за ефективното функциониране на индустрията за облекло и аксесоари, променяйки формата на тялото и размера на манекена. Представител от Испанската асоциация за плетени изделия ще представи на аудиторията технологии при производството на функционални платове, например приложението на нанотехнология и електронен текстил.

Следящата бързо променящия се моден пазар проява Седмица на Модата в Хонг Конг за Пролет/Лято 2014 г. добавя три нови тематични зони. Дебютната зона Мъже в стил (Men in Style) включва стилни гардероби, насочени към мъжкия пазар за облекло. Както предполага наименованието, Опаковка и дизайн (Packaging and Design) показва различни решения за опаковка и дизайн и опции за подбор на материали. Зоната за малки поръчки (Small-order Zone) включва над 120 рафтове и витрини за облекло за купувачи, които изискват доставки с малък обем.

Седмица на модата Хонг Конг представя колекции Пролет-Лято 2014Ще има и други продуктови зони, които обслужват различни пазарни сегменти - Галерия с търговски наименования (Brand Name Gallery), Сватбено и вечерно облекло (Bridal & Evening Wear), Платове и прежда (Fabrics & Yarn), Галерия за мода (Fashion Gallery), Пазар за облекло (Garment Mart), Международна витрина за модни дизайнери (International Fashion Designers’ Showcase), Интимно облекло и облекло за плуване (Intimate & Swim Wear) и Шевни материали (Sewing Supplies). А Пасаж на Denim (Denim Arcade), Празник на модни бижута (Fashion Jewellery Feast), Избрани ръчни чанти (Handbags Select), Облекло за бебета и деца (Infant & Children’s Wear), Салон за шалове (Salon of Scarves & Shawls) и Свят на модни аксесоари (World of Fashion Accessories) ще представят продукти на най-новите "горещи" пазарни сектори.

Значението на панаира нараства поради международния характер на изложителите. Очакват се над 1200 изложители от 19 държави и региони, като за първи път ще присъстват изложители от Ангола, Полша и Русия.

Уебсайт на панаира: hkfashionweekss