Модно отличие от Тайван открито за дизайнери от цял свят

 

Модно отличие от Тайван открито за дизайнери от цял святНаградата Taiwan Fashion Design приветства дизайнери от целия свят, за пръв път тази година.

Състезанието се провежда от 27 години от тайванското Бюро за индустриално развитие. През 2013 участие ще вземат над 450 млади дизайнери от 7 държави, които ще се състезават в Предварителния кръг на 18 юли 2013.

Генералният секретар на Федерацията Джъстин Хуанг казва, че прерастването на конкурса в международно събитие ще покаже силата на Тайван в областта на дизайна и ще предостави платформа за изява на талантливи модни дизайнери от целия свят.

Тазгодишното състезание е привлякло млади дизайнери от Китай, Япония, Индонезия, Малайзия, Канада, Свазиленд и Хонг Конг. Но тъй като международни състезатели се допускат за пръв път, тайванските дизайнери все още съставляват 56% от общия брой участници в събитието. Други 27% са от Китай, което е сигнал, че китайската модна индустрия е насочена към развитие в чужбина.

Темата на конкурса тази година е "Преосмисляне". Тя насърчава дизайнерите да считат, че на фона на песимистичните сценарии, хората са позабавили малко ход и са започнали да преосмислят нещата около себе си, придобивайки позитивна нагласа да се наслаждават на изкуството да се живее и съчетаването на използването на технологиите с досега до природата.

Току-що завършващи модни колежи студенти или такива в последен курс на обучението си, ще предложат есенно-зимни колекции за 2014 година.

15 финалисти ще бъдат избрани да участват в ревю на 17 октомври 2013 по време на изложбата Taipei IN Style.

Всички те ще получат парични награди, като победителят взима 10 000 $, по 5 000 $ получават класиралите се на двете втори места и по 3 000 $ за всяко от трите трети места.

Останалите девет финалисти ще получат по 1 000 $ всеки. В допълнение, победителите ще имат привилегията да получат препоръка и подкрепа за участие в авторитетни международни конкурси за моден дизайн.