Коя е най-желаната черта от дамите?


Коя е най-желаната черта от дамите?Според ново британско изследване представителките на нежния пол, смятат за най-важна черта за жените излъчването на самоувереност.
Това са посочили 65% от анкетираните дами, докато 52% държат да изглеждат женствени, 33% - бляскави, 26% - секси, 12% - интелигентни и 3% - млади.

37% от участничките посочват гримът, като основно средство за постигане на увереност, като най-важните моменти, в които да я излъчват са интервю за работа (28%), вечер навън с приятели (26%) и любовна среща (11%).

Допитването, осъществено от шопинг канала QVC, показва още, че 2/3 от британките искат уверения външен вид на певицата Джеси Джей, известна със страстта си към силния грим с ярки червила, цветни сенки и розов руж. Но 77% признали, че нямат смелостта да се покажат по този начин и за сметка на това избират естествения вид на Кейт Мидълтън, на която се стремят да подражават 46% от участничките.

Слънчевият загар (36%) е най-добрият начин за засилване на увереността, следван от подчертани вежди (26%), розови бузи (17%) и червено червило (14%). "Изборът на грим може да окаже значително влияние върху начина, по който дадена жена е възприемана от другите и също така показва дали тя се чувства самоуверена", според психологът д-р Бижал Чхеда-Варма.

Източник: БГНЕС