Изборът на любима прическа отнема на мъжете 32 години и 5 опита


Изборът на любима прическа отнема на мъжете 32 години и 5 опитаНово изследване сочи, че мъжете избират любимата си прическа на 32-годишна възраст, след като са опитали 5 различни визии.
Сред известните личности, които потвърждават тази хипотеза са рокаджиите Мик Джагър (69), Дейвид Бауи (66) и Род Стюарт (68). А актьорите Райън Гослинг и Джейк Гиленхал, както и певецът Джъстин Тимбърлейк са на 32 години в момента и вероятно ще запазят сегашната си прическа в обозримо бъдеще.
Причините, които представителите на силния пол изтъкват за придържане към една и съща прическа са основно удобство (65%) и че така са харесвани от партньорката си (10%).

В изборът си на прическа, господата се влияят и от визията на любимите си знаменитости. 20% от анкетираните британци признават, че искат дълга коса, за да копират звезди като Дейвид Бекъм и Брадли Купър, а ¼ смятат, че прическата на кмета на Лондон Борис Джонсън е добра. 17% от анкетираните смятат бакенбардите на колоездача Брадли Уигинс за страхотни. 2/3 пък заявяват, че предпочитат косата им да посивее като тази на Джордж Клуни пред това да започне да оредява. 12% от представителите на силния пол дори са готови да боядисат косата си в сиво, за да са в крак с модните тенденции, а 6 % вече са го сторили.

Източник: БГНЕС