Коафьорът Невена Желева ще води курсове по фризьорство в България

Невена ЖелеваФризьорът на звездите – Невена Желева, която над 10 години живее и работи в САЩ и е и собственик на най-известния фризьорски салон в Чикаго, пристига в България. Невена е единственият българин, достигнал до позицията международен All-Star преподавател за световната марка American Crew - лидер в мъжкото подстригване и тенденции.

Невена Желева израства в София в семейството на архитекти, а нейна кръстница е голямата българска актриса Невена Коканова , която насърчава творческите й изяви. Невена Желева работи като асистент на някои от най-големите имена в бранша през 90-те години – Тодор Тошев, Вени Игнатова и Недялко Недялков.

Едва 19-годишна Невена открива собствен салон в София и не след дълго нейни клиенти стават Ники Кънчев, Юлиана Дончева, Дони и Момчил и др.

По-малко от година след пристигането си в САЩ тя е поканена на обучение от единствената професионална марка, посветена изцяло на мъжете - American Crew. По време на семинара собственикът на компанията Дейвид Ракуила забелязва таланта й и тя получава предложение да се присъедини към екипа от преподаватели на компанията.

Днес Невена Желева е единствената българка, която може да се похвали с правото да провежда международни обучения в методите на Академията American Crew Menswork най-добрата школа в света на мъжкото подстригване и прически.

Благодарение на професионализма и популярността си е поканена да участва в екипа, който подготвя звездите за изявите им на Червения килим по време на най-грандиозното шоу в американската кино индустртия – Церемонията за връчване на наградите Оскар. Наред с това Невена подготвя моделите за дефилета на модни марки като Calvin Klein, Salvatore Ferragamo, Chanel и Betsy Johnson. Страстта й са мъжките прически, чиито тайни владее почти до съвършенство.

У нас тя ще води двудневния семинар American Crew Male Fundamentals – Метод I и ще обучава лимитирана група фризьори в тънкостите на мъжкото подстригване. Желаещите да се включат в него имат възможност да изберат една от двете дати - 24-25 юни и 26-27 юни 2013г. в София и ще е част от Академията American Crew Menswork – най-добрата школа в света на мъжките прически.

На снимките: Невена Желева с знаменитости, които са и нейни редовни клиенти и приятели.