Употребата на противозачатъчни води до загуба на инстинкти


Употребата на противозачатъчни води до загуба на инстинктиНово проучване, проведено от изследователи от университета в Грьонинген, Холандия, показва, че противозачатъчните таблетки карат жените да приемат половинките си за даденост. Те намаляват желанието на дамите, които ги използват да се борят за любовта и вниманието на мъжа до себе си и ги прави слаба конкуренция при появата на потенциална заплаха.

В изследването са участвали момичета на възраст между 21 и 30 години, които приемали хапчета за предпазване от нежелана бременност. Резултатите сочат, че това намалява заложения им от природата инстинкт да бранят партньора си от други представителки на нежния пол. Специалистите обясняват, че това се дължи на действието на медикаментите, които намаляват нивата на тестостерона в женския организъм, а именно този хормон е "гориво за съперничеството и конкуренцията" и за двата пола.

Мили дами, преди да решите да използвате противозачатъчни таблетки вземете предвид тяхното влияние както върху физиката, така и върху психиката ви и дългосрочните последици, които ще има за организма ви.

Източник: БГНЕС