2 732 паунда за флакон от новия колекционерски аромат на Chanel

Веселка Петрова

2 732 паунда за флакон от новия колекционерски аромат на ChanelChanel, които през 50-те години на ХХ век получиха огромен тласък за своя Chanel No5 след думите на Мерилин Монро "Какво нося в леглото? Chanel No5, разбира се!", и през годините успяват да задържат популярността и реномето на своите аромати, сега пускат на пазара колекционерска серия. Цената на флаконче от изисканото ухание "Grand Extrait" е 2 732.24 £ и е най-скъпият до сега парфюм, предлаган от световната марка.
Формулата на аромата е същата като по-евтините версии, но бутилката е доста специална. Тя е създадена по калъп от специализиран производител на стъкло и след това е поставена в саморъчно изработен калъф, което я превръща в интересна за колекционерите.
Неотдавна Брад Пит стана първият мъж лице на луксозната марка, а този месец стана ясно, че популярният актьор ще бъде лице и на новата рекламна кампания на Chanel.
"Смятаме, че парфюмът е съблазън между мъж, жена и парфюм. Chanel No5 е нашият основен аромат и искаме да инвестираме в него, за да поддържаме нивото му", заяви говорителят на Chanel Андреа Авак.

Източник: БГНЕС