Пускат филм за Златната игла по bTV Lady

Силвия Стоянова

На 20 април от 20:00 часа по bTV Lady ще бъде излъчен документален филм за годишните награди на Академията за мода. Връчването на престижната Златна игла в различни категории е традиция от 1994 г., когато в Париж е основана и Академията за мода. Нейни създатели са проф. Любомир Стойков, председател, Донка Ганева, почетен председател и Давид Пизанти, президент на Френската федерация на производителите на готово дамско облекло и директор на Дамския салон на „Прет-а-порте Париж”. 

Проф. Любомир Стойков и носителите на Златна Игла 2013

Филмът „Златна игла 2013” хвърля поглед върху историята на най-авторитетните награди, показвайки същевременно актуалните модни тенденции за сезона. Почитателите на Чаровната диктаторка – модата, ще могат да се насладят на ревюта на най-новите колекции на български дизайнери, показани по време на тазгодишната церемония за връчването на Златна игла 2013 в Син Сити. Филмът представя и моменти от награждаването на новите носители на приза и техните откровения, свързани с високото признание. 

Стилист Капанов – носител на Златна игла 2013 за Принос към българската модаНиколай Божилов – носител на Златна игла 2013 за Най-добър млад дизайнер

Носителите на Златна игла 2013 са: Стилист Капанов за Принос към българската мода, Николай Божилов – Най-добър млад дизайнер, Костадин Кръстев-Коко – Моден фотограф на годината, София Борисова – Дизайнер на годината и Модна къща на годината - Romantika Fashion с главен дизайнер София Борисова. Всички те дават специални интервюта за зрителите на bTV Lady.
Във филма свои колекции показват луксозният бранд „Аристократ”, Жана Жекова – трикратна носителка на приза "Златна игла", Paloma Fashion с дизайнер Поля Кинова, Стоян Радичев, VHK fashion с дизайнер Веселка Крачунова и Модна къща „Агресор” с дизайнер Марияна Папаличева. Продуцент на филма е проф. Любомир Стойков, изпълнителен продуцент – Александра Иванова, режисьор е Румен Ганев, а телевизионната реализация е на MediaPro.

Костадин Кръстев – Коко – Моден фотограф на годинатаСофия Борисова – носител на Златна игла 2013 за Дизайнер на годината и Модна къща на годината – Romantika Fashion

Снимки:

  1. Проф. Любомир Стойков и носителите на Златна Игла 2013.
  2. Стилист Капанов – носител на Златна игла 2013 за Принос към българската мода
  3. Николай Божилов – носител на Златна игла 2013 за Най-добър млад дизайнер
  4. Костадин Кръстев – Коко – Моден фотограф на годината
  5. София Борисова – носител на Златна игла 2013 за Дизайнер на годината и Модна къща на годината – Romantika Fashion.

Фото: © Божидар и Антон Маркови / От игла до конец