Mercedes-Benz Fashion week Русия: нов сезон, нови дизайнери, нови идеи за Есен-Зима 2013/2014

От 29 март до 2 април Москва е домакин на на 26-та Mercedes-Benz модна седмица в Русия. Повече от 70 дизайнери от Русия, Грузия, Беларус, Украйна, Великобритания и Испания да представят колекциите си за есен-зима 2013/2014 в The Central Exhibition Hall (CEH)

Slava Zait Slava Zait

Mercedes-Benz Fashion Week Russia събира на едно място най-добрите руски дизайнери: Слава Зайцев, Татяна Парфионова, Алена Акхмадулина, Даша Гаусер, Юлия Николаева Nikolaeva, Юлия Далакиян, Леонид Алексеев, Маша Кравцова, Лена Цокаленко, Олга Бровкина и други водещи дизайнери. Традиционно, главните герои на модната седмица няма да бъдат само добре познатите ни дизайнери, но и някои млади таланти: Мария Голубева, Маруся Зайцева,Янина Векхтева, Натали Лескова и дизайнерите специализиращи при аксесоарите и бижутата-Rainbow Seekers, Оля Шикхова, Евгения Линович, Настя Олган и други. За първи път на подиума на Mercedes-Benz Fashion Week ще видим дизайнери от английската модна сцена, които са с руски произход-Фьодор Голан, Тимур Ким, Вилшенко.

Slava Zait Slava Zait

Slava Zait

Целта на модната седмица – да подкрепи и рекламира руски дизайнери – казва генералният директор на Mercedes-Benz Fashion Week Русия Александър Шъмски.– Днес модната седмица в Москва е основното място за руски дизайнери. Сред завършилите модни институти на Запад има доста от тези, които говорят руски, но управляват бизнеса си в Лондон, Ню Йорк или Париж. Някои от тях вече са представили своите колекции на модните подиуми на Mercedes-Benz Fashion Week Русия. На тазгодишната Седмица на модата в Москва искаме най-добрите дизайнери, говорещи "по руский" за представят колекциите си в Москва.

Slava Zait Slava Zait

Slava Zait

По време на паузите между ревютата посетителите ще се забавляват с програма от модни филми, изготвена съвместно с NYFFF (New York Fashion Film Festival): гостите на Mercedes-Benz Fashion Week Русия ще могат да се насладят на мода, вдъхновена от произведения на Роман Полански, Райън Макгинли, Стивън Мейзъл. Бизнес-програмата ще бъде домакин на конференция за дигиталните, луксозните и модните експерти HUBFORUM 2013 - "Стратегия за насърчаване на луксозни марки чрез Интернет"

Slava Zait

Снимки: Image.net.