Коафьорът Вили Боршукова с коментар за прическите на Оскарите

Ето, че 85-тите награди на Оскар отминаха и вече можем да направим обзор на прическите, с които дефилираха дамите. Гримът на звездите като цяло беше много сполучливо съчетание на изисканост и семплост с тенденция към пастелните тонове от розово кафеникавата гама, прасковеното, както и телесните нюанси. Цветовете на косите бяха основно в нюанси от русо до шоколад.

Прическите на ОскаритеПрическите на Оскарите

Но кои прически се откроиха като най-впечатляващи? Предлагаме ви коментара на професионалния коафьор Вили Боршукова за истински звездните прически, както и за издънките по време на последните награди Оскар. И едните, и другите могат да бъдат пример, съответно – положителен и отрицателен – за бъдещите абитуриентки, които се надяваме на заложат на истински стилния блясък.
Тази година превес взе една от най-стилните и елегантни дамски  прически, при която косата е прибрана нежно в нисък или висок дискретен кок. За акцент или може би за закачливост бяха оставени кичури, леко завити на букли. При нея може да се заложи на ефектни обеци, които да я допълнят. На тази прическа се довериха: носителката на Оскар за „Най-добра женска роля” – Дженифър Лоурънс, Аманда Сейфрид, която изигра Козет в номинирания за „Най-добър филм” – „Клетниците”, Никол Кидман, Ейми Адамс, Наоми Уотс, Дженифър Гарнър, Салма Хайек, Октавия Спенсър, изпълнителката Кели Роуланд и други.

Прическите на ОскаритеПрическите на Оскарите

Прическите на ОскаритеПрическите на Оскарите

Едни от най-стилните дами на вечерта като носителката на оскар за „Най-добра поддържаща женска роля” в „Клетниците” – Ан Хатауей, Чарлийз Терон, момичето на Бонд – Холи Бери и Джейн Фонда бяха с къса прическа. Този тип фризура не е лесна за поддръжка и не отива на всяка дама. Но тези, които я избраха не сбъркаха. Оформена подходящо – на една страна и с дискретен обем, тя подчертава обаятелните очи на дамите.

Неустоими бяха звездите с прическа тип „Звездни къдрици”, от която лъха може би най-много женственост, елегантност и сексапил. При нея косата е сресана на страничен път, пригладена до тила с помощта на стилизиращ продукт и накрая завършваща с подредени едри букли. На звездните къдрици се довериха Джесика Чъстейн, Рийз Уидърспуун, Катрин Зита Джоунс, Хилари Суонк и други.
Лъскава и права – прическа, която навява престиж и сериозност. На такава тази година заложиха Сандра Бълок, Дженифър Анистън, Бритни Спиърс и Дженифър Хъдсън. Като последните две постигнаха този ефект с помощта на удължаване на косата с коси с марката Great Lengths.

Прическите на ОскаритеПрическите на Оскарите

Прическите на ОскаритеПрическите на Оскарите

Адел естествено не изневери на своя ретро стил и се появи с прическа от типа „Букли от 60-те”, при която косата е със средна дължина, като се залага на голям обем в горната част, а накрая с много едри букли. В косата на Мария Менонус пък беше акцентирана  много елегатно диадема с кичур коса, което й придаваше изящество и свежест. Не липсваха и Hairdress – издънки, при които косата тотално бе забравена и никой не се бе погрижил тя да бъде приготвена за вечерта – в такъв „небрежен” стил бяха Хелена Бонъм Картър и Кристен Стюард.

Прическите на ОскаритеПрическите на Оскарите

Прическите на ОскаритеПрическите на Оскарите

Прическите на ОскаритеСнимки:

1. – 3. Дженифър Лоурънс, Аманда Сейфрид и Ейми Адамс с най-елегантната прическа на Оскарите – кокът.
4. – 6. Ан Хатауей, Чарлийз Терон и Джейн Фонда бяха с къса прическа.
7. – 9. Катрин Зита Джоунс, Рийз Уидърспуун и Хелън Хънт заложиха за „звездни къдрици”.
10. – 12. Дженифър Анистън, Сандра Бълок и Дженифър Хъдсън заложиха лъскава и права коса.
13. Адел отново беше с ретро прическа.
14. – 15.  Хелена Бонъм Картър и Кристен Стюард бяха сред издънките в прическите за Оскарите.

Фото: EPA и AP Photo