В събота започва Седмицата на мъжката мода в Милано

Ревютата с мъжки колекции прет-а-порте есен-зима 2014 г. започват в събота в Милано и ще продължат четири дни. Очаква се в рамките на Седмицата на модата да бъдат представени около 40 ревюта на някои от водещите марки като Гучи, Долче и Габана, Джорджо Армани, Версаче и Прада.

В събота започва Седмицата на мъжката мода в Милано

Предвидени са общо 39 ревюта, 26 презентации и 7 срещи с медиите. Най-големите имена в италианската мода ще представят новите си колекции, както и някои чуждестранни модни къщи, които обичайно присъстват на миланските подиуми - британските Бърбъри, Вивиан Уестууд и Джон Ричмънд.

В събота Джин Сандер, Ерменеджилдо Дзеня, Костюм Нешънъл, Долче и Габана, Франки Морело, Бърбъри и Версаче ще открият бала, последвани в неделя от Ботега Венета, Салваторе Фергамо, Вивиан Уестууд, Прада, Роберто Кавали и Мисони, показва програмата на организаторите.

Има съмнение относно планираното дефиле на модна къща Мисони заради изчезването в петък със самолет във Венецуела на Виторио Мисони, син на основателя и търговски директор на компанията. В понеделник ще бъде ред на Джон Ричмънд, Емпорио Армани, Гучи, Етро и Фенди. Вторник ще бъде посветен на Dsquared2 и Джорджо Армани.

Националната камара на италианската мода очаква за събитието да пристигнат над 10 000 представители на модния сектор от 23 страни, от които 450 журналисти. АФП