Красивите жени са високи 170 см и тежат 77 килограма

Пенелопе КрусСтандартът за красота е променен – красивите жени трябва да са високи 170 см и да тежат 77 кг., показва ново проучване.

Абсолютен идеал за външен вид не съществува, но утвърдените стандарти за красота показват, че привлекателните жени трябва да са високи и с леко наднормено тегло. Наскоро стана ясно, че пълните представителки на нежния пол живеят по-дълго, а сега разбираме, че са и по-харесвани от мъжете.

Естествено, много важно е съотношението между височината и теглото, което може да достигне оптимален вариант със здравословна диета и рационално хранене.

С течението на времето предпочитанията на силния пол се променят. Преди се смяташе, че господата си падат по тесни бедра, големи гърди и дълги крака, но портретът на съвременната "перфектна жена" буквално събира в едно чертите на няколко известни личности. По-точно това са носът на Натали Портман, устните на Скарлет Йохансон, скулите и брадичката на Холи Бери, кожата на Ейми Адамс и тялото на Пенелопе Крус.

Междувременно в много страни започна кампания, насочена към борбата с нездравословния живот. В Израел беше въведен закон, забраняващ появата на прекалено слаби манекенки, на които подражават младите жени. БГНЕС

Снимка:

Пенелопе Крус. Фото: БГНЕС