Интелигентна вилица ще ви помогне да отслабнете

Хората, които искат да отслабнат, скоро могат да получат помощ от интелигентна вилица, която известява чрез вибрация, когато се храним прекалено бързо. Тя беше представена вчера на Изложението на високите технологии в Лас Вегас от френската компания Слоуконтрол.

Интелигентна вилица ще помага за отслабване

"Все повече изследвания показват, че бързото хранене е вредно и допринася за дебелеенето. Аз не мога да променя това поведение. Но един ден, гледайки вилицата си, си казах, че може да го постигна с нея", разказа създателят на интелигентния прибор Жак Лепин.

Високотехнологичната вилица се различава незначително от обикновената. Но нейната дръжка, която е малко по-грубовата, отколкото на обичайната вилица, крие електронна система с прихващачи, "които усещат всеки път, когато вилицата влиза в устата, обяснява Лепин. "Ако се храните прекалено бързо, електрониката е програмирана да задейства аларма и вилицата започва да вибрира", допълни той.

След като бъде зареден, приборът може да работи две седмици с три хранения на ден и десет вибрации на всяко хранене. Тя може да бъде измита в съдомиялната, след като се отстрани електронната част. Компанията Слоуконтрол, която присъства на изложението в Лас Вегас, за да "обмисли мрежата си за разпространение", планира да пусне в продажба изобретението си първоначално само в САЩ през април на цена от 99 долара.

Вилицата ще се продава с приложение, позволяващо да се записват данните за ритъма на хранене на потребителя. АФП