Новата колекция на Жан-Пол Готие е като ново начало

Новата колекция на Жан-Пол Готие е като ново началоЖан-Пол Готие твърди, че последната му колекция е като "ново начало".

Легендарният дизайнер подписа неотдавна договор да създаде колекция с дамски дрехи за италианската модна къща Gibò SpA, негов партньор през 80-те и 90-те години на миналия век. Той признава, че иска да се върне към корените си.

"Колекцията е като ново начало. В модата трябва да уловиш чувствителността на момента и реших, че е време да покажа неща, които продължават да са добри и днес, и че мога да прибавя нещо допълнително към гардероба. Но също така исках да дам на младите жени възможността да имат някои от формите и дрехите, с които съм най-горд и които ме изразяват в истинска степен", допълни Готие.

Много от дрехите имат неопренова подплата, но дизайнерът твърди, че материалът значително се е подобрил от 80-те години на миналия век. "Неопренът е много по-изискан днес, отколкото беше преди. Дрехите, които правех през 1988 г., трябва да са се повредили досега, но новото поколение неопрен ще издържи още 50 години, уверявам ви. Луксът продава добре, но аз винаги съм смятал, че е добре да притежаваш нещо по-основно, което също да е ценно", допълни Готие. БГНЕС

Въпреки това дизайнерът не се отказва от луксозните и екстравагантни модели, като този на снимката, показан на Cali Exposhow 2012 в Колумбия на 17 октомври 2012.

Фото: EPA/CHRISTIAN ESCOBAR MORA