Стилен ревю-спектакъл на церемонията "БГ МОДНА ИКОНА 2012"

Силвия Стоянова

В ревю-спектакъл на официалната церемония по награждаването на най-елегантните българи – БГ Модна икона 2012 – бяха показани най-новите колекции на FEDE fashion studio, MOHITO и модна къща "Юнона". Специална мини колекция показаха и талантливите студенти на проф. Любомир Стойков и на доц. д-р Мариела Гемишева – Рафаела Рафаелова, Боряна Николова и Николай Божилов.

FEDE fashion studioFEDE fashion studio

FEDE fashion studioFEDE fashion studio

FEDE fashion studioКолекцията на FEDE fashion studio с дизайнер Вяра Георгиева беше показана по време на изпълнението на песента „Аз и ти”, която изпя на живо Теди Кацарова. Тя самата също беше облечена с тоалет от колекцията, предназначена за съвременната градска принцеса. Класическите елементи в облеклата – пола, риза и корсет – са оформени в авангардна визия, решена в бежово и черно.

MOHITO представиха колекцията CHIC NIGHT OUT, създадена специално за предстоящите празници и изпълнена със звезден блясък, безупречна женственост и величие.  Тоалетите и аксесоарите в колекцията са обсипани с камъни, пайети, златни и сребърни елементи, материите са ефирни и загадъчни.

Модна къща „Юнона” с главен дизайнер Катя Генева представи колекция официални облекла в черно-бялата гама, вдъхновена от деня и нощта. Силуетът е прибран – прав и леко разкроен, а тоалетите са във всички дължини. Втората част от колекцията включва нестандартни абитуриентски облекла, при които основен акцент е златистият цвят. 

FEDE fashion studio

Магистрите от специалност “Мода” в Националната художествена академия представиха специално селектирана мини колекция на тема: “Геомертия и елегантност в големия град”. Първият модел носи името ”Скорост” и e дело на младата дизайнерка Рафаела Рафаелова. ”Индустриална поезия” е вторият модел от мини колекцията, а неговият дизайн е на Боряна Николова. ”Ризата – дамска униформа за градска среда” е моделът на талантливият млад дизайнер Николай Божилов. След тях беше показан и ексклузивният “Топ модел 2013” на доц. д-р Мариела Гемишева.

MohitoMohito

MohitoMohito

MohitoMohito

JunonaJunona

JunonaJunona

JunonaJunona

Автор на манекенската постановка бе Амалия Тинчева, а сред моделите се откроиха Юлия Юревич, Петя Велкова, Гергана Малкоданска,  Жасмина Тошкова, Райна Налджиева, Кристина Несторова и др. Водеща на ревю-спектакъла и церемонията бе усмихнатата и чаровна Елен Колева, която беше облечена с елегантна рокля на FEDE fashion studio. За перфектния външен вид на моделите се погрижиха професионалистите от Max Factor и Салон за красота Beauty Club.

 RafaelaBoryana

Nikolay BojilovMariela Gemisheva

Снимки:

1. - 6 Модели от колекцията на FEDE fashion studio с дизайнер Вяра Георгиева
7. - 12. Модели от колекцията на MOHITO CHIC NIGHT OUT,
13. - 18. Модели от колекцията на модна къща „Юнона” с главен дизайнер Катя Генева
19. Моделът „Скорост” на Рафаела Рафаелова
20 Моделът „Индустриална поезия” на Боряна Николова.
21. Моделът ”Ризата” – дамска униформа за градска среда” на Николай Божилов
22. Ексклузивният “Топ модел 2013” на доц. д-р Мариела Гемишева, представен от Гергана Малкоданска

Фото: Божидар и Антон Маркови