Десислава Монева е "Жена на годината 2012" в категория "Изкуство"

Силвия Стоянова

Десислава МоневаАрт директорът на галерия „Юзина” – Десислава Монева – получи престижното отличие “Жена на годината 2012” в категория „Изкуство” от конкурса на списание GRAZIA. Наградите към изавени дами със заслуги към обществения живот бяха връчени на 9 декември във Военния клуб, а Десислава Монева получи своето отличие от проф. Любомир Стойков. Сред дамите, получили статуетката „Жена на годината 2012” са също министър Лиляна Павлова, Мария Силвестър, Милица Гладнишка и др.

По повод високото отличие Десислава Монева сподели: „Искам да благодаря на всички, които ме подкрепиха и гласуваха за мен. Това е едно признание, че всичко, за което сме се борили аз и моят екип през последната година, не е било напразно. Убедена съм, че съвременното ни изкуство тепърва ще излъчи много важни послания към света и се надявам все повече хора да подкрепят нашите съвременни артисти чрез отношение и внимание. Ние ще продължим да работим за осъществяването на мисията на галерия „Юзина” – изкуството ни да бъде все по-разпознаваемо по света. 

Проф. Любомир Стойков връчи наградата на Десислава Монева в конкурса на списание GRAZIA

Със своя дългогодишен опит като арт мениджър и куратор, днес Десислава Монева уверено стъпва в света на изкуството. Зад гърба й са повече от 100 изложби, организирани не само у нас, но и в Европа, и Америка. След галерия „Триадис”, „Юзина” е втората собствена галерия на Десислава Монева, която вече година е неизменна част от културния живот на столицата. Арт пространството на „Юзина” бързо се превърна в притегателен център за всички ценители на изкуството в неговите най-различни форми. Със своя нюх за таланта Десислава Монева успя да генерира нова култура и да съживи жаждата на хората за красиво. В момента тя защитава и докторската си степен по “История и теория на изкуството” в СУ „Св. Климент Охридски”, а темата на дисертацията й е свързана с проекта на музей за съвременно изкуство в България.

Снимки:

1. Десислава Монева получи приза „Жена на годината 2012”
Фото: Личен архив

2. Проф. Любомир Стойков връчи наградата на Десислава Монева в конкурса на списание GRAZIA.
Фото: © Списание Grazia