Изумруденото зелено е цветът на 2013 година

Когато херцогитяна на Кеймбридж избра рокля в изумрудено зелен цвят за посещението си в Националния исторически музей миналия месец, едва ли е знаела, че задава тона на идната година.

Компанията Пантон съобщи, че изумрудено зеленото ще бъде цветът на 2013 г., заменяйки мандариново оранжевото, който беше цветът на тази година. Компанията коментира, че мандариново оранжевото предоставяло енергия, необходима ни, за да презаредим батериите и да продължим напред, а изумруденият цвят е ярък, сияен, тучен, жив, като засилва усещането ни за щастие, вдъхновявайки проникновение и увеличавайки баланса и хармонията.

Изумруденото зелено е цветът на 2013 годинаИзумруденото зелено е цветът на 2013 година

Всеки декември Пантон обявява прогнозата си за следващата година, а сред другите цветове, които са ставали цвят на годината, са тюркоазеното, цвят мимоза и син ирис. "Най-често свързван с бляскави, скъпоценни камъни, изумруденият цвят е възприеман като изискан и луксозен. Още от древността този бляскав, величествен цвят е бил цветът на красотата и новия живот в много култури и религии. Това е също и цветът на растежа, подновяването и просперитета, никой друг цвят не внушава обновление така както зеленият. От векове много страни са избирали зеленото като символ на излекуването и единството", съобщи компанията. БГНЕС

Изумруденото зелено е цветът на 2013 годинаИзумруденото зелено е цветът на 2013 година

Снимки:

1. - 4. Бални рокли в изумрудено зелено от електронния магазин за бални рокли promgirl.net