Ревю на прически в подкрепа на онкоболни

* Тенденции в косите „Инстинкт – Разум” от „Магама” и „Алцина”

Силвия Стоянова

Салони „Магама” и артистичният тим на „Алцина” България представят на 20 ноември 2012 г., от 19:00 ч. в „Шератон София Хотел Балкан“, зала „Сердика“ ревю на новите тенденции в косите под надслов „Инстинкт / Разум“.

Инстинкт срещу разума, страст срещу логиката, природата срещу технологията – модният сезон есен/зима 2012/2013 идва, потопен в противоречията, определящи нашето време. Колекцията, създадена от световно известния коафьор Пол Геринг и неговият тим за немската марка „Алцина” е пречупена през погледите на българските коафьори. Колекцията „Инстинкт” отразява мистичния път на приемане и отваряне към енергията на Вселената – тайната, която е вътре в нас, в природата и света. Косите са необуздани. В прическите присъстват както по-умерения див порив, така и инстинктивните тупирани обеми. В колекцията „Разум” красотата на разума се превръща в отчаяна, трогателна чувственост. Фризурите са в ретро стил, като и късите, и дългите коси са оформени на букли и с обем. Присъства плътният бретон – прав и накъдрен, който внася аристократизъм. Цветовете в колекцията преливат от скандинавско русо и медно до тъмните тонове на шоколад, патладжан, тъмен махагон, черно и тъмен лешник.

Ревю на прическиРевю на прически

По време на ревюто ще бъдат показани прически, които всяка изискана дама би носила в деловия си ден и на парти. Професионалният коафьор и перукер Вили Боршукова ще направи на сцената специална демострация на вечерна прическа.

Освен към коафьорското изкуство гостите на събитието ще могат да се присъединят и към благотворителната каузата за даряване на коса на онкоболни. На специално обособено място всеки, който желае, ще може да закупи благотворително предмети на изкуството и/или перука, която ще бъде дарена на човек, преминаващ през химиотерапия. След ревюто ще се проведе и благотворителен търг с продажба на перуки.  Водеща на събитието ще бъде чаровната Гери Дончева.

Ревю на прическиРевю на прически

Инициативата „Дари коса – подари перука!” стартира със създаването на асоциацията за превенция на рака „Промени живота си сега“, чийто  учредител е Вили Боршукова. За периода март октомври 2012 г. 45 човека са дарили косата си за перука, а от името на Асоциацията са дарени 10 перуки на онкоболни. За изработването на една перука са необходими около две седмици, а хубавите перуки от естествена коса са скъпи. Цената им варира между 500 и 1 000 лв. и не всеки, който действително се нуждае от перука, може да си позволи да я има.

Ревю на прическиАсоциация „Промени живота си сега!” работи целогодишно в подкрепа на болните от рак в неравностойно положение. Една от основните превантивни дейности на Асоциацията е свързана с насочването към профилактични прегледи. До момента са направени над 150 профилактични прегледа – мамография и колоноскопия (изследване на дебелото черво), като са предотвратени 25 случая на развитие на рак на дебелото черво.

Здравето и красотата са неразривно свързани. А практиката показва, че грижата за външния вид може да засили волята за живот и да подпомогне болния от рак в борбата му с коварната болест.

Снимки:

1. Глория ще представи прическа на  фризьора Галя Стефчева
2. Любомира ще представи прическа на  фризьора Галя Стефчева
3. Анна ще представи прическа на  фризьора Вили Боршукова
4. Александра ще представи прическа на  фризьора Ани Ралина
5. Десислава ще представи прическа на  фризьора Цветана Падешева

Фото: © Божидар Марков