15-ти международен фестивал на прическата и красотата

В неделя столицата се превърна в истинска арена на красотата по време 15-тия международен фестивал на прическата и красотата в НДК, предаде репортер на БГНЕС.

Над 130 участници показаха своите ловки умения с гребена и ножицата пред очите на професионалисти от цял свят. София бе мястото на световната среща на най-добрите професионални стилисти и фризьори. За събитието у нас пристигнаха десетки представители от Бразилия, Нова Зеландия, Украйна, Швейцария и др. Те показаха най-актуалните, прически за сезона, обединени под една дума – екстравагантност.

Модни тенденции прически

Модни тенденции прически

Модни тенденции прически

"Шоуто на нациите" завладя всички присъстващи с интересните и иновативни идеи при косите, които всяка жена може да опита във всекидневието или за по-специален повод. Не малко бяха и възможностите, които професионалистите предложиха на бъдещите булки със специална селекция от сватбени прически.

Обемът продължава да бъде акцент в световните предложения, които не забравиха и изкуствената удължена коса, която допълва визията.

Модни тенденции прически

Модни тенденции прически

Модни тенденции прически

"Интеркоафюр - България отново представи изключителното си шоу, което взриви публиката в Рим. Сега го показа пред българските фризьори", каза за БГНЕС стилист Капанов, който отново беше домакин на светското събитие.

"На модния подиум се включиха фризьори от Бразилия, Нова Зеландия, Украйна, Швейцария. Шоу програмите са на изключително професионално и световно ниво. В конкурсната част сутринта имаше над 130 млади фризьори от цялата страна, както и от Македония и Италия. Те се състезаваха в пет дисциплини – мъжка и дамска прическа с подстригване, вечерна и сватбена прически и прическа актуална мода за мъже и за жени", разказа той.

Според него българките са не само едни от най-хубавите жени, но и едни от най - модерните. "Жени, които независимо от трудните финансови проблеми, които има всяко едно семейство, умеят да се обличат и да поддържат прическата и външния си вид", обясни още фризьорът. БГНЕС

Модни тенденции прически

Модни тенденции прически

Модни тенденции прически

Модни тенденции прически