Втори благотворителен бал на фондация "Св. Иван Рилски"

Силвия Стоянова

д-р Елиза ГеоргиеваФондация „Св. Иван Рилски” организира втори по ред благотворителен бал, който ще се състои на 19 октомври 2012 г. в град Плевен. Целта на инициативата е набиране на средства за безплатни зъбни протези на възрастни хора и за силиконови импланти на жени с карцином на гърдата, претърпели операция.

Управител на фондация „Св. Иван Рилски” и един от нейните учредители е д-р Елиза Георгиева, която е също така управител на МБАЛ и ДКЦ „Св. Панталеймон” в Плевен и е една от 9-те наградени с приза "Мисис дама на годината 2012", връчван единствено на жени с доказано положително име в обществото.

Първият благотворителен бал, организиран от фондацията, се състоя през месец март 2012 година в Плевен и на него съпричастност показаха политически дейци, бизнесмени и интелектуалци, сред които беше и председателят на Народното събрание Цецка Цачева. Мобилният стоматологичен кабинет на фондация „Св. Иван Рилски" започна работа през месец май и до момента чрез него са дарени 150 зъбни протези на социално слаби възрастни хора от пет села на Област Плевен. Първата пациентка, която получи като дарение гръден силиконов имплант от фондация „Св.Иван Рилски” е 57-годишна. Интервенцията беше извършена в „МБАЛ Св.Панталеймон – Плевен” ООД от хирурга-онколог д-р Румен Стоянов и пластичния хирург д-р Живко Димитров.

Стремежът на фондацията е още много хора да получат стоматологична помощ, както и да се даде шанс на жените с карцином на гърдата да се чувстват пълноценни, тъй като женствеността е факт и след операцията. Във връзка с това се извършват индивидуални и групови психологични консултации с цел успешната социална адаптация на дамите. Екипът на фондацията работи усилено и се стреми да повиши здравната култура на населението с цел превенция. Фондация „Св. Иван Рилски” се включи активно и в националната кампания „Ангели срещу рака на гърдата”, която се организира от Бизнес лейди клуб.

Водещи на бала през октомври, напълно благотворително, ще бъдат чаровната Гери Дончева и актьорът от Плевенския драматичен театър "Иван Радоев" – Веселин Плачков.

Момент от първия благотворителен бал

Снимки:
1. Д-р Елиза Георгиева, награденa с приза "Мисис дама на годината 2012"
2. Момент от първия благотворителен бал на Фондация "Св. Иван Рилски"
Фото: © Личен архив