Виргиния Здравкова показва три нови колекции в едно ревю

За първи път български дизайнер прави собствена линия дънки и очила


София, 24.01.2007 г., На грандиозно модно шоу Виргиния Здравкова показа три собствени нови колекции облекла и аксесоари. На бляскаво ревю, реализирано изцяло в стила на Virginia atelier, в зала 3 на НДК бяха представени колекциите Silk Touch haute couture – есен/зима 07/08, Virginia Jeans колекция 2007 и Virginia by KWIAT Sun-glasses, колекция 2007.

Най-новата колекция на Виргиния Здравкова Silk Touch, haute couture – есен/зима 07/08 включва 47 официални и сватбени рокли. Името „Копринено докосване” говори не само за материите, от които са създадени тоалетите, но и за усещането от допира до творчеството на дизайнерката. „Това е една изцяло „haute couture” колекция. Всяка рокля носи духа на висшата мода – сложна кройка, перфектна конструкция и преобладаваща ръчна изработка в съчетание със скъпи и много луксозни материи”, споделя Виргиния Здравкова. „Роклите от колекцията SILK TOUCH са подходящи за най-бляскавите и ексклузивни събития в света и за жените от най-висока класа, които ценят лукса и притежават собствен уникален стил”, добавя тя.

В Silk Touch преобладават роклите. Те са ушити изцяло от коприна в различни нейни варианти – копринен шифон, сатенирана коприна, копринен шантунг, копринена тафта. Допълнителен блясък в моделите внасят комбинациите от коприна с кристали Swarovski, коприна с естествени щраусови пера и коприна с ламени или метални нишки. В някои от роклите е използвана и естествена кожа с лазерна щампа. Всички материи Виргиния Здравкова избира от световните лидери в текстилната индустрия – Франция, Италия, Индия и Дубай.

Кройките са веревни с повдигната талия и много ръчни елементи като фру-фру, апликации с кристали, маниста и пера. За сезон есен/зима 07/08 Виргиния Здравкова лансира копринени материи с преливащи се нюанси и модели с вграден в кръста или около бюста колан, което допълнително подчертава фигурата. Свободно падащите, дълги до земята поли от фини материи придават женственост и елегантност на силуета. Впечатление правят рокли с дълги шифонени ръкави и големи дантелени маншети, както и модели с къса предна част, която плавно преминава в дълъг шлейф. Сред водещите тенденции е и наслагването на прозрачен плат под формата на няколко поли една върху друга. Много атрактивни са роклята с вградени истински паунови пера и една от сватбените рокли с широк бордюр от бели пера и бродерия от сребърни маниста и кристали Swarovski.

Тоалетите са в силно наситени цветове – оранжево, синьо, зелено, лилаво, черно, жълто. Използвани са най-различни вариант на платове с преливащи се нюанси – от кафяво и сиво в цикламено, от зелено и синьо в жълто, от кафяво и зелено в охра. Интересни са роклите, изработени от хамелеонови материи, съчетание на керемидено червено, маслено зелено и кафяво или червено, лилаво и цикламено. Всички платове са ръчно багрени.

Бижутата също носят марката Virginia Jewellry и са изработени за всяка от роклите. Кристали Swarovski блестят върху дългите обеци и гердани, падащи върху бюста или на гърба.

В Silk Touch всяка рокля е с подходящи обувки на Virginia Shoes. Те са като „малки бижута”, ръчно направени от кожа и коприна с апликации от пера и кристали Swarovski.
За финала на ревюто топ моделът на Visages Румяна Кръстева дефилира в изящна кринолинена сватбена рокля, ушита от копринена тафта в цвят екрю и обсипана с 4500 ръчно нашити кристали Swarovski с различни големина и форма. Тоалетът е създаден след 150 часа ръчен труд.

Virginia Jeans е първата луксозна колекция дънки на Виргиния Здравкова. Включва 10 модела, половината от които са обсипани с ръчно инкрустирани кристали Swarovski. Идеята за колекцията идва от клиентките на Virginia atelier, които искат дизайнерката да създаде за тях дреха, подходяща за изискани поводи, но не строго официална.
Дънките са ушити от 100% памучен деним, варен и обработен с екологично чисти материали. Според стандартите на ЕС и Закона за защита на потребителя металният обков на дънките е направен изцяло от мед. Не е използвана никелова сплав, която много често предизвиква алергични реакции и е забранена.

В колекцията има модели с удължаваща краката кройка, която се стеснява в коляното и се разширява в долната част. Много актуални са и дънките тип “кюнец”, силно стесняващи се в долната част на крака и набрани. Единият от моделите е с паднало дъно, напомнящ за панталон тип “потури”. Не са забравени и дънките с много ниска талия и класичеки джобове.

Virginia Jeans е създадена изцяло в характерния за Virginia аtelier стил. Джобовете на дънките са богато украсени с бродерии oт златни, сребърни и бакърени конци, изобразяващи ангелчета. Впечатление прави ръчното инкустиране с кристали Swarovski, както и допълнителните висящи елементи и синджири с кристали Swarovski и метални ангелчета. Те са изработени за марката VZ Jeans. Цветовете варират от светло синьо до много тъмно индиго.

Всеки от моделите е представен с подходяща горна част и обувки. Комбинирани са с корсети с пера, еластични тениски, копринени потници, кожени корсет-колани. Цялостната визия се допълва от обувки от естествена кожа в комбинация с пера.

Линията VIRGINIA by KWIAT е резултат от съвместната работа на дизайнерката Виргиния Здравкова и единствената българска компания-производител на очила KWIAT. Дизайнерските модели са разработвани в продължение на две години и поставят модните тенденции за предстоящия летен сезон. Колекцията е разработена за хора, търсещи високотехнологични изделия, притежаващи едновременно висока естетическа стойност и най-важното – ненадмината актуалност и уникалност на моделите.
Рамките на всички модели са изработени от най-висококачествените еластични пластмасови материали или изключително здрав и лек метал. Всички модели фабрично са покрити с висококачествено антиалергично покритие. Различни по форма червени, златни, сребърни, черни и хамелеонови кристали Swarovski според цвета на рамките създават уникалността на най-новата марка очила в България VIRGINIA by KWIAT. Те са поставяни ръчно върху моделите. Забелязват се на места, на които при други очила досега не са слагани. Инкрустирани кристали има дори върху края на рамките, който минава над ухото. Във всички стъкла е вградено лого VZ.

Очилата са с метални и пластмасови рамки в комбинация със светли, тъмни, преливащи се и огледални стъкла. Актуални са съчетанията на златни и сребърни рамки с тъмни стъкла, червени рамки с черни стъкла, бежови, кафяви и черни пластмасови рамки с тъмни и светли стъкла. Част от моделите са покрити със специална кожа – хит за лятото. Стъклата са с усилена устойчивост на счупване, пукване или надраскване. Те осигуряват пълно елиминиране на затрудняващите нормалното виждане светлинни отблясъци, както и оптимална защита пред вредните UVA, UVB и UVC лъчения. При изработката им са спазени всички изисквания на ЕС.

Снимка 3 - Финалната рокля в ревюто - кринолинена сватбена рокля, обсипана с 5000 кристали Swarowski. Изработката и отнема 150 часа ръчен труд.