Летни намаления заливат София

Летни намаленияСезонът на разпродажбите е в разгара си, а летните намаления продължават да растат. Наближава краят на най-горещия месец от годината - август, който традиционно е любим за жените не само заради времето, позволяващо им да извадят най-късото в гардероба, но и заради евтинията, която залива пазара. В някои софийски магазини цените са толкова намалени, че за 20 лв можете да се облечете от главата до петите. Кратко проучване с калкулатор в ръка показва, че спокойно купувате панталонки за 5 лв., потник за 3 лв, чехли за 4 лв и бански за 12 лв.

Дрехите са намалени основно с 50%, а при отворените обувки и банските костюми, на които им отминава сезонът, процентът достига 70 и дори 80%. Кратка разходка показва, че разликата в цената на една и съща дреха в два магазина, намиращи се един до друг, достига 10 лв. Затова е препоръчително да не се хвърляте на първото харесано нещо, защото само след няколко пресечки можете да го намерите на много по-примамлива цена. Нашият съвет е да обърнете внимание и на качеството. Изберете утвърдени български и чужди марки, при които качеството е гарантирано. В онлайн магазините също има изгодни предложения. В онлайн магазина на българската марка Daphne също има до 50% намаление. Например качествени и модерни блузи можете да намерите на цена 12.90 лв.

Американски учени съветват да не мислите само за изгодните покупки, защото ново проучване разкри, че големите намаления по магазините в края на летния сезон могат да доведат жените до лудост и други тежки психични разстройства. Жените могат да вземат предпазни мерки и да избегнат най-тежките симптоми. Дълбокото дишане на път за търговския център и релаксацията след пазар ще запазят здравето и психиката на нежния пол, смятат експерти. БГНЕС

Снимка:

Модел на българската марка Daphne