Седмицата на модата в Хонг Конг се завръща през месец юли

Седмицата на модата в Хонгконг се завръща през месец юли Деветнадесетото издание на HKTDC Седмица на модата Хонконг Пролет / Лято ще се състои между 3-6 юли 2012 г. в Конгресния и изложбен център Хонг Конг. Многообразни модни дефилета ще бъдат проведени през целия период на панаира, представяйки дизайнерски марки и интересни колекции. Семинари по ключови прогнози за тенденциите ще доведат до прозрения в глобалната посока на пазара, а презентацията за подпомагането на екологични тенденции в модната индустрия ще очертае бъдещите задачи пред модния свят.

В рамките на събитието 2012, свои уникални дизайни ще покажат модни дизайнери от Хонг Конг и чужбина. Шоуто на маркови колекции ще включва Afrique от Ika Butoni, индонезийски дизайнер, роден в Хонг Конг, и MaConsef S / S колекция 2013 от Производствен и технологичен трансферен център Макао. Дизайнерите от китайски континенталната част, Сингапур, Тайван също ще представят колекциите си в рамките на панаира в International Fashion: On Parades. Като модно допълнение, MAC Cosmetics и Tigi ще демонстрират своите най-нови грим и стайлинг на коса.

Младите дизайнери също са готови да покажат на международните купувачи своята  креативност. FASHIONALLY COLLECTION ще съберe местните млади дизайнери, включително Kenax Люн, Zoe Ли, Mim Мак Angela Ng, Casey Ng, Mountain Yam и много други, за да представят най-новите си проекти в деня на откриването на панаира; шест нови дизайнерски таланти ще покажат своите модни проекти в "EcoChic Design Award Hong Kong 2012"; две шоу програми на завършващи дизайнери от Института за текстил и облекло на Политехническия университет Хонг Конг и Училището за продължаване на професионални обучения на Китайския университет на Хонг Конг ще подчертае иновативния дизайн на студентите.

Световно известни анализатори, включително на Fashion Snoops и Stylesight от САЩ, Peclers Paris от Франция, WGSN от Великобритания, ще бъдат домакин на семинари за тенденциите на модния подиум през следващия сезон.

REDRESS, базирана в Хонг-Конг организация за насърчаване на устойчивото екологично развитие в модната индустрия на Азия чрез намаляване на текстилни отпадъци, ще бъде домакин на семинар на тема „Намаляване на текстилните отпадъци чрез устойчиво развитие на дизайна“, с участието на лектори с тежка дума в модната индустрия, включително г-жа Do Do Yeung, издател на модното списание ELLE и г-н Mr. Barney Cheng, известен моден дизайнер, които ще споделят вижданията си през втория ден на панаира.

Винаги променящата се Седмица на модата Хонг Конг Пролет / Лято 2012  приюти в своето многообразие и Fashion Jewellery Feast (Фестивал на модна бижутерия) и Salon of Scarves & Shawls (Салон за Шалове наметки). Както подсказва името му, Фестивалът за модна бижутерия предлага модерни бижута от най-високо качество, Салонът на шалове и наметки ще представи производители на широка гама от тези модни аксесоари.

В помощ на купувачите за достигне до техните целеви пазари, ще бъдат и другите тематични зони в рамките на Седмицата на модата: Brand Name Gallery, Bridal & Evening Wear, Denim Arcade, Fabrics & Yarn, Fashion Gallery, Garment Mart, Handbags Select, Infant & Children’s Wear, International Fashion Designers’ Showcase, Intimate & Swim Wear, Sewing Supplies, Trade Services и Светът на модните аксесоари.