Скулптура за деца със свободен достъп в галерия "ЮЗИНА"

Силвия Тодорова

Скулптура за деца със свободен достъп в галерия ЮЗИНАВ галерия „Юзина”, непосредствено след своя празник на 2 и 3 юни, децата ще могат да изразят творческия си потенциал чрез занимания със скулптура от 11:00 до 17:00 ч. Галерията е партньор на проекта „Детски панаир”, организиран от Фондация „Изиарт” с подкрепата на Фондация „Америка за България” и Френския Културен институт. В рамките на панаира „Юзина” предоставя безплатна форма, чрез която децата ще се докоснат до света на творчеството.

Културното пространство на галерията ще бъде отворено, достъпно и привлекателно място както за децата, така и за техните родители. В артистичното пространство на „Юзина”, чиято сграда е паметник на културата, те ще имат възможност да се запознаят и с ценни произведения на модерното и съвременно визуално изкуство. „Също както при заниманията в Детската Арт Академия на „Юзина” в рамките на Детския панаир ние предоставяме пространството на галерията като открита „класна стая”, където децата могат да преживеят своята лична среща с изкуството. С радост каним повече от тях да се докоснат до скулпурата и да сътворят нещо със собствените си ръце!” отбелязва арт директорът на галерия „Юзина” – Десислава Монева.

Скулптура за деца със свободен достъп в галерия ЮЗИНАСкулптура за деца със свободен достъп в галерия ЮЗИНА

Двудневният „Детски панаир” е с разнообразна програма oт ателиета за децата на столицата и широк кръг семейства могат да се включат в интересните и ценни културно-развлекателни и възпитателни инициативи. Скулптурното арт ателие в галерия „Юзина” ще даде на децата самочувствие и самоувереност на истински творци, в което ще им помогнат водещият преподавател в Детската Арт Академия към галерията – Станислава Стоянова, асистенти и студенти от Националната Художествена Академия.


Снимки:

1. Момент от заниманията на децата в Арт Академията на галерия „Юзина”

2. – 3. Скулптурни фигури, направени от децата в часовете на Арт Академията.

Фото: Архив на галерия „Юзина”