Дженифър Лопес е най-влиятелната знаменитост според списание "Форбс"

Дженифър Лопес е най-влиятелната знаменитостДженифър Лопес оглави класацията на списание "Форбс" за най-влиятелна знаменитост. Тази класация отчита като фактори комбинацията от доходи, медийно присъствие и присъствие в интернет.

Лопес оглави класацията от 100 имена. На второ място е телевизионната водеща Опра Уинфри, следвана от тийн звездата Джъстин Бийбър и певицата Риана, която е четвърта. На пето място е поп певицата Лейди Гага, която изпадна от миналогодишното си първо място.

Много от класираните в топ 100 показват бизнес нюх освен своя талант, пише "Форбс". Например Бийбър "е също и сериозен инвеститор с дялове в десетина компании", се подчертава от изданието. Най-добър пример в това отношение е Дженифър Лопес, която има напоследък успех в киното и в музикалната кариера. Успехът й като участник в журито на "American Idol" и зрелищния й развод с Марк Антъни, бяха последвани от успехи в бизнеса.

"С 52 млн. долара, спечелени за последните 12 месеца, наред със славата, Лопес се изкачи за пръв път на върха на Топ 100 за знаменитости. Като цяло обаче кризата се е отразила и на звездите. Общата сума от доходите на включените в класацията 100 знаменитости е намаляла от 4.5 млрд. долара до 4.4 млрд. долара. Уинфри продължава да води класацията за най-високи приходи през последната година, но и нейните доходи са се свили значително - от 290 млн. долара на 165 млн. долара. /АФП