Диетата трябва да е според формата на фигурата

Диетата трябва да е според формата на фигуратаАмерикански специалист съветва какво да ядат и какво да избягват жените с различна физика и структура.

Отдавна е установено, че универсалната диета за отслабване не помага. Изследователи вярват, че най-важна роля в повишаването на килограмите играят хормоните, а не генетиката, както се смяташе досега. Д-р Ерик Берг, автор на "7-те принципа на изгарянето на мазнините" отбеляза, че жените, които могат да контролират хормоните си единствени са в състояние да подобрят своя метаболизъм и да намалят теглото си.

"Хормоните регулират настроението, растежа, развитието и обмяната на веществата", обясни Берг. В своята книга той описва различни видове диети според формата на фигурата на жените.

Представителките на слабия пол, които имат тяло като "ябълка" трупат най-много мазнини в областта на корема. Това, според експерта се дължи на повишено ниво на хормона на стреса. Берг препоръчва избягването на шоколада.

Жените с "крушовидни тела" трупат килограми в областта на бедрата. Те трябва да избягват млечните продукти и всички, които са източници на фитоестрогени.

Жените, които трупат мазнини равномерно на всички части на тялото трябва да обърнат внимание на щитовидната жлеза. Тя произвежда хормона, който контролира скоростта, с която клетките разграждат натрупаните от храната калории. Проблеми с щитовидната жена се отразяват на състоянието на косата и ноктите, които стават сухи и чупливи. От диетата трябва да бъдат изключени всички храни, които са бързи енергийни източници. БГНЕС