Лучано Бенетон предава щафетата на сина си Алесандро

Лучано Бенетон предава щафетата на сина си АлесандроЛучано Бенетон, основател преди 47 г. заедно с братята и сестра си на текстилната компания със същото име, обяви намерението си да предаде управлението й на сина си Алесандро, който е вече неин вицепрезидент.

"Кормилото поема моят син Алесандро, който ще стане президент. След 47 г. ще напусна поста в предприятието, основано с моите братя и сестра", обяви 77-годишният Лучано Бенетон в интервю за в. "Кориере дела Сера".

За доброто управление на компанията, превърнала се за половин век в гигант с над 6000 магазина в 120 страни, е необходимо наследникът му да прояви страст, смята сеньор Лучано. През двете години като вицепрезидент 48-годишният Алесандро по думите му вече е доказал, че я има.

Заради поскъпването на суровините, главно на памука, и кризата, която особено силно удари южна Европа, "Бенетон" отчете през март нетен спад на печалбите с 28,3% до 73 милиона евро при намаляване с 1% на продажбите до 2,032 милиарда евро.

Предизвикателството пред следващия Бенетон остава същото: той трябва усилено да работи, да твори и обновява и главно да харесва предизвикателството и да обича да учи, смята Лучано Бенетон. БГНЕС