13 момичета се пребориха за финала на конкурса
"Мис България 2012"

13 момичета се пребориха за финала на конкурса На 28 април (събота), на пищна гала вечер ще се стане известна победителката в конкурса "Мис България 2012". Събитието ще се предава директно по ТВ7 от 20:00 часа.

13 от най-изящните млади дами ще влязат в битка за короната на най-красивата неомъжена българка. Те стигнаха до финалите на конкурса "Мис България" 2012, като трябваше да се преборят с конкуренцията на повече от петстотин кандидатки за слава. В края на февруари бяха избрани 22, които продължиха до полуфинала.

Състезанието по красота, воля, човечност и упоритост тази година също е в реалити формат. "Пътят към короната 2" представя целия процес по създаването на истинската "Мис". Идеята е целият етап до финала да бъде явен и така да се избегнат съмненията за нещо нагласено.

13 момичета се пребориха за финала на конкурса Мис България 2012

В провежданите преди години конкурси "Мис България" момичетата прекарваха в подготовка едва пет дни. Сега обаче хубавиците се подготвят около два месеца. Николай Стоянов, балканският шампион по културизъм и инструктор по фитнес, води физическата подготовка на най-красивите българки за втора поредна година. Тазгодишните кандидатки за короната напредват солидно в тренировките, но най-голямата трудност, с която са се сблъскали той и екипът на формата е да научат момичетата да се хранят здравословно.

Чаровните млади дами са ангажирани и с редица социални каузи. Те се запознават с различни наболели обществени проблеми - децата в SOS селища, връщането към живота на наркозависими в терапевтичните комуни, живота в центрове за временно настаняване на бездомни хора, грижите за кучета в приют.
Момичетата ще бъдат консултирани от известни и признати професионалисти във всяка област. Така проблемите ще получат реална гласност, а няма да има формално отчитане на дейност, твърдят продуцентите на предаването от !no frame media.